Antalya’da fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle denize mahsur kalan tur teknesinden 80’e yakın yolcu kurtarıldı. Kurt - C isimli Tur Teknesi tamamen batarken, sahil güvenlik ve deniz polisi kayıp yolcuların olabileceği ihtimaliyle arama çalışmalarına devam ediyor.
Edinilen bilgiye göre, saat 17.15 sıralarında Konyaaltı Sahili açıklarında fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle denize açılan içinde 80’e yakın yerli ve yabancı tatilcinin bulunduğu tur teknesi bir anda su almaya başladı. Teknedekilerin yardım istemesiyle Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi botları bölgeye gönderildi. Teknedeki 80’e yakın yolcu çevredekiler diğer tur tekneleri, deniz polisi ve Sahil Güvenlik Botları ile tahliye edildi. Yat Limanına çıkartılan yolculardan bazılarına sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Durumu ağır olan bazı yolcular ise hastanelere sevk edildi. Dalgıçlar ise kayıp yolcuların bulunması nedeniyle batmaya başlayan tekne çevresinde arama çalışması başlattı. Tur teknesi ise yaklaşık bir buçuk saat sonra tamamen battı.
Öte yandan, yat limanı açıklarında lastik botla denize açılan 3 kişi de Sahil Güvenlik ve deniz polisi tarafından son anda kurtarıldı.
(İHA)