Manisa’nın Turgutlu ilçesinde doğalgaz yüklü tankerin devrilmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

Kaza, gece saat 01.00 sıralarında Turgutlu ilçesi Avşar köyü çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İzmir’den Salihli istikametine seyir eden İsmail Türker (49) yönetimindeki 35 TUP 34 plakalı çekici ve 34 MUG 77 dorse plakalı doğalgaz yüklü tanker, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce orta refüje, oradan da savrularak yola devrildi. Tankerin devrilmesi sonucu yol boydan boya kapanırken, olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Olası bir doğalgaz kaçağına karşı önlem alan itfaiye ve jandarma ekipleri, tankerin yakınına vatandaşları yaklaştırmadı. Kazada yaralanan sürücü İsmail Türker ve araçtaki İsmail Şenbahar (51) ise, ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kaza hakkında bilgi veren Turgutlu İtfaiyesi’nde görevli bir itfaiye eri, “Biz Turgutlu İtfaiyesi olarak olası bir olumsuzluğa karşı gerekli önlemleri aldık. İlk tahminlere göre tanker içerisinde 22-23 ton doğalgaz bulunmakta. Tankerde doğalgaz kaçağı yok, kaza sırasında aracın yakıt deposu delinmiş durumda, bu durumla ilgili gerekli tedbirleri aldık ve bölgeye kimseyi yaklaştırmıyoruz. An itibariyle herhangi bir tehlike arz edecek durum yok. Ancak yola devrilen tankerin kaldırılması sırasında oluşabilecek tehlikelere karşı çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kaza nedeniyle E-96 karayolu Salihli istikameti uzun süre trafiğe kapanırken, kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Bölge trafik ekipleri, trafiği karşı şeritten kontrollü olarak sağladı.