İstanbul Pendik’te, Sudi Arabistanlı turistleri taşıyan bir minibüs, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerler araca saplandı. Feci kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 2’si çocuk 5 kişi yaralandı.
Kaza, Pendik Kurtköy Bağlantı yolu Dedepaşa Caddesi üzerinde saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Sudi Arabistanlı turistleri aldıktan sonra hareket eden Murat Şahin yönetimindeki 34 VF 9134 plakalı minibüs Dedepaşa Caddesi Şile yolu girişinde kontrolden çıktı. Araca ok gibi saplanan bariyerler aracın önünden girerek arkasından çıktı. Bu yaşanan feci kazada minibüsün içerisinde bulunan Badanı Nadeen Nidal (11) hayatını kaybederken Aborokbah Nasla Fuad ağır yaralandı. Kazada Tayep Omnyah Muhammed, henüz 1 yaşında olan B.H.N. , Babani Nadir Nidal ve B.R. N. (19) ise hafif yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırılırken itfaiye ekipleri bariyerlerin saplandığı aracı çıkararak olay yerinden kaldırdı.
Olayın görgü tanıklarından Erdal Mert, “Önümde 3 araba vardı. Kaza olduğunda hemen arabayı kenara çektim. İndim yardım ettim. Çocuk vardı” dedi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
(İHA)