Eskişehir’deki Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz davasının 7. duruşmasına başlandı. Tutuklu sanık Mevlüt Saldoğan’ın "Katil benim teşkilatımda değil” sözleri duruşma salonunu karıştırdı.
Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanıklardan Mevlüt Saldoğan, İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar, tutuksuz sanıklar Yalçın Akbulut, Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin’in yargılanmalarına devam edildi. Duruşmada Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz, annesi Emel Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz da hazır bulundu. Geçen duruşmaya ameliyat olduğu için katılamayan tutuklu sanık Mevlüt Saldoğan, bu duruşmaya telekonferans sistemiyle katıldı.
İddia makamına mütalaa konusunda değişiklik olup olmadığı soruldu. İddia makamı, daha önceki mütalaayı aynen tekrar ettiğini bildirerek, sanık Yalçın Akbulut’un tutuklanması talebini yineledi.
Sanık İsmail Koyuncu, tahliyesini isterken, sanık Ebubekir Harlar, “Ben kimseyi dövmedim, öldürmedim. Polisin yakala demesiyle yakaladım. Hiçbir suçum olmadığını bile bile yatarım. Benim için adaletli davranmanızı isterim” dedi.
Tutuklu sanık Mevlüt Saldoğan, “Görüntülerdeki benim zor kullandığım şahsın Ali İsmail olduğu ispat edilememiştir. Sözde tanık Semih Berkay Yapıcı’nın teşkilatıma, devletime kin ve nefret dolu yazısından yola çıkılarak orada bahsedilen şahsın Ali İsmail Korkmaz olduğu iddia edilmiştir. Bu şahıs 6 değişik ifade verilmiştir. Sanığın lehine ve aleyhine olan bütün delilleri toplamakla yetkili cumhuriyet savcısı susmuştur. Benim zor kullandığım şahıs Ali İsmail Korkmaz olsaydı o saatlerde beyin kanaması geçirmesi gerekirdi. Ali İsmail 18-20 saat sonra beyin kanaması geçirmiştir.
Gezi Parkı demokratik hak kullanmak ise halkın canına, malına kast etmek nasıl bir demokratik hak kullanılışıdır. Bu demokratik bir hak kullanılışı olmadığı ortadadır.
Sizin kararınız belli. Ben vicdanınıza bırakıyorum. Gerçek bir katil aranıyorsa Gürkan Bey ilk duruşmada demişti ki ‘Günah keçisi istemiyorum’ Ben kendisine katılıyorum. Gerçek katil sanık sandalyelerinde olan arkadaşlarım değil. Öldürecek kadar cesareti olmayanlar, bu güzelim gençleri sokağa düşürenler asıl katillerdir. Katili benim teşkilatımda değil Gezi Parkı’nın arkasındaki kişilerde arayın. Ben yıllarca, namusumla görevimi yaptım. Ben kimseyi kasten yaralama ve öldürme kastı ile hareket etmedim. Bir polis memurunun mesleğe başladığı zaman yaptığı yemine bağlı kalarak hareket ettim. Benim yalan söylemediğim arta yerde. Asıl katiller polisler değildir” demesi duruşma salonunu karıştırdı. Duruşma salonunda bulunanlar, mahkeme başkanının savunmaya müdahale etmemesine tepki gösterdi.
(İHA)