Ortalama 15 cm boyunda olan bu sevimli dostlarımız ev ortamında yaklaşık 12 yıl yaşayabilmektedir. Anavatanı Afrika olan bu kuşlar yüksek ses seviyeleriyle bilinirler.

Cennet Papağanı renkleri çoğunluk yeşil tonlarında olmaktadır ve baş bölgesinde kırmızı, gövde ve baş kısmının birleştiği alanlarda ise sarı ve turuncu renkleri görülebilmektedir. Sivri bir gaga yapısına sahiplerdir ve en çok ön plana çıkan karakteristik özelliklerinden biri cesur olmalarıdır. 

Cennet Papağanı Bakımı

Cennet Papağanı bakımı en kolay olan kuş türleri arasında sayılabilir. Beslenmeleri bitki tohumlarıyla gerçekleşir. Piyasada küçük paraketler başlığı altında satılan kuş yemleri onlar için uygundur. Beslenmesini desteklemek için tohumların yanı sıra marul ya da havuç gibi faydalı sebze ve yeşillikleri de sevda papağanına sunabilirsiniz.

Bu kuşların mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için nasıl bir kafeste yaşayacakları büyük önem taşımaktadır. Yeterince büyük olmayan kafeslerde kolaylıkla strese girebilirler. Ayrıca kafes seçerken yuvarlak modellerden ziyade köşeli tasarımla sahip olan kafeslere yönelmek ve yatay telleri bulunan kafesleri seçmek Cennet Papağanı için en doğru seçim olacaktır. 

Cennet Papağanı Eğitimi

Oldukça eğlenceli ve neşeli canlıların olan cennet papağanlarının videolarına gerek sosyal medyada gerekse de internette rastlamış olmanız kuvvetle muhtemeldir. Meraklı ve cesur kabul edilen bu kuşların yaptıkları birçok hareket sizi güldürecek ve çok eğlendirecektir. Bu yüzden bir sevda papağanından daha iyi bir dost hayal etmek pek de kolay değildir. 

Muhteşem bir görünüme sahip olan bu sevimli dostlar ne yazık ki konuşma yeteneğine sahip değillerdir fakat sabırlı bir eğitim sürecinin ardından cennet papağanına ele gelme eğitimini verebilirsiniz. 

Cennet papağanı, kuşlar alemi ve hayvanlar alemi üzerine daha fazla bilgi edinmek için size önerimiz: Hayvanlar Alemi - https://hayvanlaraleminde.com/