Türkiye’de yaşayan Ukraynalı gelinler, Rusya Konsolosluğu önünde Kırım'da yaşananları protesto etti. Kırım'ın Rusya’ya bağlanmasını istemediklerini belirten Ukraynalı gelinler, alınan referandum kararını da tanımadıklarını söyledi.

Türk erkeklerle evlenerek Türkiye’ye yerleşen Ukraynalı gelinler, Rusya’nın Kırım işgalini protesto etti. İstiklal Caddesi'nde toplanan Ukraynalı gelinler, sloganlar atarak Rusya Konsolosluğuna yürüdü. Ukraynalı gelinlere Kırım Tatarları da destek verdi. Ellerinde Kırım, Ukrayna ve Türk bayrakları taşıyan grup, Rusya Konsolosluğu önünde önce İstiklal Marşı'nı, ardından Ukrayna marşını okudu. Sık sık Rusya aleyhine sloganlar atan grup, ‘‘Bağımsız Ukrayna’’, ‘‘Kırımda Rus bayrağı istemiyoruz’’ yazılı pankartlar açtı.

Kırım'ın Rusya’ya bağlanmasını istemediklerini belirten Ukraynalı gelinler, "Biz savaşa karşıyız. Barış istiyoruz. Kendi ülkemizi kendimiz yönetmek istiyoruz. Rusya’nın askerileri topraklarımızdan çıksın istiyoruz. Kırım’a Rusya’nın girmesini istemiyoruz. Kendi sorunlarımızı kendimiz çözebiliriz. İnsanlar savaş olmayan güzel bir dünyada yaşasın istiyoruz. Putin ve Rus politikasına karşıyız. Biz savaş istemiyoruz’’ dedi.

Kırım’ın Rusya’ya bağlanması için alınan referandum kararını da eleştiren Ukraynalı gelinler, "Rusya Ukrayna’ya karşı hain bir oyun oynuyor. Biz bunu kınıyoruz. Kırım Ukrayna toprağıdır ve her zaman öyle kalacak. Referandum olacağı söyleniyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Dünya da bunu kabul etmiyor. Suriye yani Esad dışında bunu kabul eden olmadı. Putin de Esad gibi, Hitler gibi faşist bir diktatördür. Onu kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Emniyet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı Rusya Konsolosluğu önündeki eylem, konsolosluk kapısına siyah çelenk bırakılması ile son buldu.