Uludağ'da pazar gününden bu yana devam eden yangında 150 hektarlık alan kül oldu. Lodos ve poyraz yüzünden kısa sürede yayılan yangına müdahalede, alanın sarp ve kayalık olması nedeniyle güçlük çekiliyor.

Uludağ Milli Parkı içinde kampçıların pazar günü başlattığı orman yangını devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle 6 noktada büyüyen orman yangınında şu ana kadar 150 hektarlık alan alevlere teslim oldu.

200 personelin ve köylülerin söndürme çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Uludağ'ın eteklerindeki Süleymaniye köyü ile Sarıalan arasındaki Domuzçukuru bölgesinde 2 gündür müdahale edilen yangının son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Ahmet Köksal Coşkun, "Yangın rüzgarın da başlamasıyla 150 hektarı etkiledi. Örtü yangını dediğimiz ağaçların altındaki gazel, yaprak gibi devrilmiş kurumuş ağaç kökleri ve kütükler yanıyor. Mevcut ağaçlar fazla zarar görmedi. Şu anda 200 işçi, 18 arazöz, 5 adet su ikmal aracı ve belediyenin 3 adet itfaiye aracı yangın bölgesinde. Ayrıca 3 dozerimiz bazı noktalarda yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Arazinin sarp ve ve kayalık olmasından dolayı müdahale etmekte zorlanıyoruz" dedi.

"TEDBİRİ ELDEN BIRAKMIYORUZ"

İstanbul'dan Türk Hava Kurumu'na ait yangın söndürme uçağının alevlere müdahalesinin sürdüğünü anlatan Coşkun, şöyle devam etti:

"Yangını kontrol altına aldık diyebiliriz. Biz üstten yangını kontrol altına aldık ancak bugün lodos var. Yarın da poyraz var. En büyük korkumuz dün söndürdüğümüz yerlerde zaman zaman parlamaların olması. Mesela bir kütüğü söndürmüşüz, orada kıvılcım çıkabiliyor, başka bir yere gidebiliyor. Yorulan ekiplerimizi değiştiriyoruz. Tedbiri elden bırakmıyoruz. Rüzgardan dolayı yapraklar havada uçuyor, ileride başka bir noktaya gidip yangın çıkarabiliyor. Bazı yerlerde yol olmadığı için sıkıntı çıkıyoruz. Karadan ulaşamadığımız yerlere havadan müdahale ediyoruz. Rakım farkı çok olduğu için rüzgar çok oluyor. Meteoroloji'nin verdiği bilgiler bizi yanıltmadı. Bugün görüştük. Bugün içinde lodos, yarın ise poyraz hakim olacak. Yukarıda duramıyoruz. Şiddetli bir rüzgar var"