Uludağ'da Milli Park sınırları içindeki orman yangını dört noktada sürüyor. İstanbul'dan gelen iki söndürme uçağı da havadan müdahalesini sürdürüyor. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, 30 hektarlık alanın kül olduğunu belirterek, "Örtü yangını şeklinde sürüyor. Şu anda dört noktada müdahale ediliyor. Dağcı ya da kampçılar ateş yakmasın, sönmemiş izmarit atmasınlar" dedi.

Sarıalan ile Süleymaniye köyü arasındaki Domuzçukuru bölgesindeki yangın, rüzgarın etkisiyle altı noktaya yayıldı. Gece boyunca 100 işçi, 4 su ikmal aracı, 18 arazöz ile müdahale edilen yangın iki noktada kontrol altına alınırken, dört noktada süren yangına İstanbul Türk Hava Kurumu'ndan gelen 2 söndürme uçağı müdahale ediyor. Bölge sarp ve kayalık olduğu için yerden müdahale yapılamıyor.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, bölgede gündüz 150 işçinin çalıştığını belirterek, "Burası Milli Park sahası. Sarp arazi, yol yok. Yol olmayınca müdahale çok zor oluyor. İşçilerimizle gece boyunca müdahale ettik. 18 arazöz, 4 su ikmal aracı, 150 işçi ile müdahaleyi sürdürüyoruz. Ulaşabilir, yolun olduğu noktalarda makineler, olmayan yerlerde uçaklar devreye girdi. Örtü olarak tabir ettiğimiz gazel yangını. Ancak bölgede kayın ve göknar ağaçları var. Dün gece altı noktada büyüdü. Rüzgarın etkisiyle yangın bir anda etrafa sıçradı. 200 metre ötede başlıyor. Bakanlığın talebi üzerine İstanbul'dan iki uçak geldi. İnsanlar eğlenmek, gezmek, temiz hava almak için veya kestane toplamak için geliyorlar. Uludağ gözbebeğimiz. Buraya gelen vatandaşlarımız ormanda gezerken ateş yakmasınlar. Sönmemiş sigara atmasınlar. Yangın sırasında yürüdük patikadan, sönmemiş ateşler gördük. Bu çok acı" diye konuştu.

Süleymaniye köyü sakinlerinden Hilmi Kuş da, pazar günü saat 14.30'da başlayan yangına anında helikopterle müdahale edilmesi durumunda işin büyümeyeceğini söyleyerek, "Gece 3’e kadar uyumadık. Ciğerlerimiz yandı" dedi.

Öte yandan Türkiye genelinde orman yangın mevsiminin bitmesiyle tüm kiralık helikopterlerin iade edildiği, kiralık helikopter uçuş fiyatının saatlik 6 bin dolar olduğu öğrenildi.