Uludağ Milli Parkı içinde kampçıların pazar günü başlattığı orman yangını kontrol altına alınamıyor. Rüzgarın etkisiyle 6 noktada büyüyen orman yangınında şu ana kadar 50 hektarlık alanda kayın ve göknar ağacı kül oldu. Dün 2 uçakla havadan devam eden müdahalenin bugün öğle saatlerinde yeniden yapılacağı belirtilirken, 150 orman işçisi ile köylülerin söndürme çalışmalarından sonuç alınamadı.

Uludağ'ın eteklerindeki Süleymaniye köyü ile Sarıalan arasındaki Domuzçukuru bölgesinde başlayan örtü yangınına 2 gündür müdahale ediliyor. Dün alevler 6 noktaya sıçramış, 2 uçağın çabasıyla havadan ve karadan söndürme çalışması yapılmıştı. Ancak dün gece Uludağ'daki şiddetli rüzgar ekiplerin işini güçleştirdiği gibi yangını büyüttü.

Sabah saatlerinde Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 150 işçi Kadıyayla bölgesinden, köylüler de Süleymaniye bölgesinden alevleri söndürmeye başladılar. Köylüler, yangının bulunduğu bölge sarp olduğu için atlarıyla giderek alevlere müdahale ettiler. Ancak Orman Bakanlığı tarafından Türk Hava Kurumu'ndan istenen söndürme uçağı öğle saatleri olmasına rağmen bölgeye gelmeyince köylüler bu duruma tepki gösterdiler. Yangına en etkili şekilde havadan müdahale edildiğini belirten köylüler, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'ndan yardım istediler.

Yangının neredeyse 48 saattir sürdüğünü anlatan köylüler, "İlk gün ciddi manada müdahale olsaydı ve iş ciddiye alınsaydı bu duruma gelinmeyecekti. Uludağ'da hava durumu anlık olarak değişiyor. Rüzgar yok denildi. Ancak gece iki noktadan farklı rüzgar esince yangın büyüdü. Orman ve diğer ekipler işi ilk günden ciddiye almadılar" dediler.