Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da dün sarp arazide başlayan orman yangını halen söndürülemedi. Örtünün alev almasıyla başlayan yangın kızılçam ve göknar ağaçlarına da sıçrarken, orman ve jandarma ekipleri havadan müdahale için helikopter ve yangın söndürme uçaklarını bekliyor.

Uludağ'da dün akşam saat 18.00 sıralarında başlayan orman yangını yaklaşık 16 saattir söndürülemiyor. Edinilen bilgiye göre, Milli Parklar içinde yer alan Sarıalan ile merkez Osmangazi ilçesine bağlı Süleymaniye köyü arasındaki ormanlık bölgede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına karadan NAK, AKUT gibi kurtarma ekipleri ile orman işçileri müdahale etmeye çalıştı. Rüzgar ters esince bir kurtarma görevlisi dumandan etkilendi. Rüzgarla birlikte yangın kızılçam ve göknar ağaçlarına da sıçrarken, yangının sarp bölgede olması ekiplerin işini daha da zorlaştırdı. Gece yaşanan rüzgar sabah kesilirken, bölgeden dumanlar çıkmaya devam ediyor. Yetkililer, Antalya'dan uçak, Ankara'dan söndürme helikopterinin beklendiğini belirtti.

Bir orman ekibi de Kirazlıyayla bölgesinde orman içinden yol açmak için beklerken, yangından şu ana kadar 20 hektarlık alanın etkilendiği öğrenildi.