“Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs” iddiasıyla 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle haklarında açılan dava kapsamında hakim karşısına çıkacak olan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ile baro yöneticisi 10 avukat adliye önünde coşkuyla karşılandı.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ile baro yöneticisi 10 avukatın “Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs” iddiasıyla 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle haklarında açılan dava kapsamında hakim karşısına çıkıyor. Dava nedeniyle sabah saatlerinde Silivri Adliyesi önünde yüzlerce avukat toplandı. Adliye önünde toplanan çoğu avukatın İstanbul barosu tarafından düzenlediği servislerle geldikleri görüldü. Duruşmaya Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşer, Ankara Baro Başkanı Metin Feyzioğlu, siyasetçi Hüsamettin Cindoruk ile çok sayıda baro temsilcileri geldi. Duruşmaya katılmak üzere adliyeye gelen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ile baro yöneticisi 10 avukat, diğer avukatlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Adliyeye girişte bir açıklama yapan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, “Bir duruşmaya girelim çıkışta Türkiye’nin geldiği durumu görüyorsunuz. 12 Eylül’den sonra ilk defa bir baro başkanı ve yönetim kurulu üyeleri yargılanıyor. Davanın ne olduğunu defalarca anlattım. Bu hukukun üstünlüğünü mesleği savunma hakkını, meslek onurunu korumak için ne gerekiyorsa bu güne kadar yaptık, yine yapacağız” dedi.

Öte yandan, davaya hakimin iki günlük mazeret izinli olmasından dolayı davanın Sulh Ceza Mahkemesi’nin geçici olarak bakacağı öğrenildi.