Balıkesir'de 15 gün önce üniversite öğrencisi genç kıza çarpıp kaçan kırmızı beyaz renkli yarış motosikleti, polisin günler süren takibiyle yakalandı. Olay günü ve saatinde halk otobüsü kamerasının görüntülediği şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, üniversite öğrencisi Sultan'ın 4 ayrı ameliyat olduğu öğrenildi.

Balıkesir'de 18 Kasım tarihinde İzmir yolu üzerindeki kız yurdunun önünde meydana gelen kazada, üniversite öğrencisi Sultan Deveci, kendisine doğru hızla gelen yarış motosikletinden kaçamadı. Çarpışmanın şiddeti ile sürüklenen Deveci, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polis ekipleri, şahitlerin ifadelerine başvurdu. Genç kıza kırmızı beyaz renklerde bir yarış motosikletinin çarptığını öğrenen polis ekipleri, Balıkesir 10Rider Motosiklet Kulübü ile bağlantıya geçti. Motosikletten kopan parçalarla ilgili bilgi alan ekipler, Balıkesir-İzmir yolundaki 14 kilometrelik alanı kamera ile taradı. Olay günü ve saatinde o güzergahtan geçen bütün motosikletleri inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, daha sonra Halk Otobüsleri İşletmesi ile irtibata geçti. Kazanın olduğu gün ve olay yerine yakın yerde sefer yapan otobüsün kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, olay saatinden birkaç dakika önce Doğum Evi Kavşağı'nda kırmızı ışıkta bekleyen kırmızı beyaz renkte bir motosiklete rastladı. Plaka tespiti sonrası şüpheli R.D.'yi gözaltına alan polis, şüpheliyi adliyeye sevk etti. Şüpheli, adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, günlerdir hastanede yatan Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu öğrencisi Sultan Deveci'nin hastanede tek seansta 4 ayrı operasyon geçirdiği, kaval, uyluk ve diz kemiklerinde bulunan çok sayıda kırığın tedavi edildiği öğrenildi. Sağ ayak bileğindeki sinir tedavisinin sürdüğü kaydedilen Sultan Deveci'nin tekrar ameliyat olacağı öğrenildi.