Muğla'da, beyin kanaması sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen ünlü kuaförler Meftun Söymen'in (47) organları bağışlandı. Söymen, iki gün önce yüksek tansiyona bağlı rahatsızlanması sonucu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Söymen'in hastanede beyin ölümü gerçekleşti.

Muğla Sağlık Müdürlüğü Organ Nakli Koordinatörlüğü, ailenin organlarını bağışlama kararının ardından Ankara ile yapılan görüşmeler sonrası organlar İstanbul ve İzmir’e gönderildi.

İstanbul’dan Sağlık Bakanlığına bağlı ambulans uçakla Dalaman’a iniş yapan iki sağlık ekibi, Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi. İzmir’den de Kent Hastanesi ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden organları almak için iki ekip geldi. Öğle saatlerinde organların alınması için ameliyata giren ekipler geç saatlere kadar ameliyathanede kaldı.

Muğla Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, organ nakliyle ilgili yaptığı açıklamada, "Pazar günü hastamız ambulansla Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanemize geldi. İlk etapta beyin cerrahisi operasyonu geçirdi. Akabinde yoğun bakım ünitesine alındı. Dün itibari ile öğleden sonra beyin ölümü gerçekleşti. Organ nakli koordinatörlüğü vasıtasıyla ailesiyle irtibat kuruldu. Hastanın yakınları organ nakline rıza gösterdi" dedi. İstanbul ve İzmir’den toplam dört ekibin Muğla’ya geldiğini belirten Tekin, şunları söyledi: "Dört ekip tarafından karaciğer, kalp, akciğer ve böbrekler alınacak. İzmir Kent Hastanesine karaciğer, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine böbrekler, İstanbul Yedikule Eğitim ve Araştırma Hastanesine akciğer ve İstanbul Koşuyolu Hastanesine de kalbi transfer edilecek. İstanbul’a gidecek organlar buradan Dalaman Havalimanına kadar ambulansla oradan da ambulans uçakla İstanbul’a, İzmir’e gidecek organlar da karayoluyla İzmir’e gönderilecek.”

BASINA PARAVANLI ÖNLEM

İzmir’den gelen ekipler organların taşınması esnasında fotoğraf ve görüntü çekilmesine izin vermeyeceklerini hastane yönetimine bildirdi. Bunun üzerine Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Salih Akkuş, özel güvenlik ekiplerine talimat vererek kapı önünde paravan ile gazetecilerin fotoğraf ve görüntü çekmelerini engellemeye çalıştı. Hastanenin acil giriş kapısına dört paravan konulması üzerine zaman zaman hastaneye giren çıkan vatandaşlar paravanı aşmak zorunda kaldı.