Üsküdar Sultan Murat Mahallesi'nde bulunan 16 gecekondunun yıkımı başladı. Yıkıma tepki gösteren mahalle sakinleri, "30 yıl oldu buraya geleli. Elektrik, su, yol yoktu. Her şeyini getirdik. Şimdi sokakta kaldık" dedi.

Yıkım kararı çıkan 16 gecekondu için sabah erken saatlerinde Sultan Murat Mahallesi Demirkol Sokak’a gelen ekipler, mahalle sakinlerine öğle saatlerine kadar süre vermişti. Hızla boşaltılan evlerde yıkım öğle saatlerine başladı. Bir yandan evlerini boşaltma telaşına düşen vatandaşlar, diğer yandan da yıllarca oturdukları mahallenin yıkılmasını izledi.

Yıkıma tepki gösteren bir kadın, "Herkes bulabildiği yere taşıyor eşyaları. Evlerin tapuları yok. Herkes bir yerlere gidiyor. Bizim evimiz de hemen aşağıda. 2 sene sonra bizimkini de yıkacaklar" dedi.

Sokakta kaldıklarını söyleyen bir başka kadın ise, "Bizimki hazinenin, bunlarınki tapulu arsaya yapılmış. Sokakta kaldık. Nerede kalacağız? 30 sene oldu buraya geleli. Yol yoktu, su yoktu. Her şeyini getirdik" diye tepki gösterdi.