Üsküdar’da bir hipermarkete giren hırsızlar çelik kasada bulunan 10 bin lira değerindeki altın ve 35 bin liralık sigarayı çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, Üsküdar’daki bir markette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 hırsız gece saat 02.00 sıralarında markete girdi. Market önünde bir süre çevreye göz gezdiren 4 hırsız, güvenlik kameralarını fark edince yüzlerini gizlemeye çalıştı. Marketin kepenklerini zorlayarak açan hırsızlar sigara reyonuna yöneldi. Burada buluna sigaraları poşetlere dolduran hırsızlar daha sonra marketin zemin katındaki çelik kasayı fark ettiler. Çelik kasayı açmayı başaran hırsızlar burada bulunan altınlar ile bir miktar parayı da aldılar. Piyasa değeri yaklaşık 35 bin lira olan sigaralar ile kasada bulunan 10 bin lira değerindeki altın ve bir miktar para ile kayıplara karıştı. Yaşanan hırsızlık anı marketteki güvenlik kameralarına yansıdı.

Görüntülerde çevreyi gözetleyen hırsızlar kepenkleri zorlayarak markete girmeyi başarıyor. Marketin içerisine giren 3 hırsız reyondaki sigaraları poşetlere doldururken, bir hırsız ise kapıda gözcülük yaptığı görülüyor. Görüntülerde kasayı ve sigara reyonu boşalttıkları görülen hırsızların daha sonra koşarak marketten ayrıldıkları görülüyor.

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis hırsızların yakalanması için çalışma başlatırken, market çalışanı Hüseyin Kasap, “Markette 45 bin lira değerinde zarar var. Tekel ürünlerini ve kasadaki 10 bin lira değerindeki altın ile bir miktar parayı alarak kaçmışlar” dedi.