Samsun'da çok miktarda uyuşturucuyla yakalanan bir kişi, uyuşturucuları satmak için değil, içmek için bulundurduğunu belirterek, "Beni kazıklıyorlardı. O yüzden içmek için bol miktarda aldım" dedi.

Olay, Atakum ilçesi İncesu mevkiinde meydana geldi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine H.A. idaresindeki 55 plakalı bir otomobili durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada çanta içindeki poşette 287 adet extacy uyuşturucu hap, 215 gram esrar ve 3 gram bonzai adlı uyuşturucu madde ele geçti. Olayla ilgili otomobilde bulunan H.A., S.Ç. ve O.A.(31) gözaltına alınarak Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. O.A. ve S.Ç., otomobil ile seyir ederken yolda gördükleri ve tanıdıkları O.A.nın kendilerini durdurması üzerine evine götürmek için araçlarına aldıklarını, uyuşturucudan haberlerinin olmadığını söylediler. O.A. ise uyuşturucu maddelerin kendisine ait olduğunu, ancak satmak için değil, içmek için bulundurduğunu iddia etti.

Narkotik Polisi, 5 ayrı eve baskın düzenledi. O.A.'nın evinde yapılan aramada ise 800 gram daha esrar maddesi ile 1 adet hassas terazi ele geçirdi. Kendini savunan O.A., "Kendin uyuşturucu içicisiyim. Ancak kimseye satmadım. Uyuşturucu alırken beni kazıkladıkları için Ankara'dan içmek amacıyla toplu halde satın aldım" dedi.

İfadesi alınan H.A. ve S.Ç., savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakılırken, sorgulanması tamamlanan O.A. ise, "Uyuşturucu ticareti yapmak ve uyuşturucu madde bulundurmak" suçlarından Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.