Tokat’ta üzerine mutfak dolabı düşen kadın yaralandı.

Tokat’ın Pazar ilçesine bağlı Taşlık köyünde bulunan afet evlerinde ikamet eden annesinin yanına İstanbul’dan bayram tatili için gelen Müşerref Afacan (36), geçirdiği kazada ölümden döndü. Mutfak dolabının kapağını açtığı esnada monte edildiği yerden sökülerek devrilen dolabın altında kalan kadının feryadına eşi Selami Afacan koştu. Annesi Gülser Uçar’ın gözü önünde meydana gelen olayda kanlar içinde kalan kadın, köy imamının yardımı ile Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Dudağına 8 dikiş atılan Müşerref Afacan’ın kolunda ezikler oluştu.

Yaşadığı olayı anlatan Müşerref Afacan, mutfak dolabının kapağını açtığı sırada dolabın üzerime ağırlığı ile geldiğini ifade ederek, "Kaçamayınca üzerime düştü ve altında kaldım. Acilen doktora götürdüler. Dudağımda damar patlamış, doku kaybı var ve 8 dikiş atıldı. Kolumda ezikler var. Yarım saat önce mutfakta çocuklarım vardı. Ben veya çocuklarım da ölebilirdi. Bu köyde düşen 4. dolap. İlla bir can kaybı olması mı gerekiyor? Koskoca dolap 8 vida ile tuğlaya tutturulmuş. Mutfak dolabında tabak, fincan ve bardaklar vardı. Bunların ağırlığından ne olur ki?” dedi.

Anne Gülser Uçar, kızını mutfak dolabının altından güçlükle çıkartabildiklerini kaydetti. Burak Kaan Afacan ise annesini kanlar içinde görünce çok korktuğunu söyledi.

Öte yandan, 4 Mart 2009’da meydana gelen toprak kayması sonucu boşatılan Taşlık köyünde yıkılan evlerin yerinde devlet tarafından Kızıltepe mevkisinde afet evleri yapılmış, 32 aileye 2010 yılında bu evler teslim edilmişti.