Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Derecik beldesinde Hacıbey Deresi'ne düşen Uzman Çavuş Gökhan Günbey'i (24) arama çalışmaları devam ederken, Ordu’daki baba evinde acılı bekleyiş sürüyor.

Edinilen bilgilere göre, kaçakçılık amacıyla kullanılan Hacıbey Deresi üzerine kurulu teleferiğin halatlarını kesmeye çalışan Uzman Çavuş Gökhan Günbey, dengesini kaybederek dereye düştü. Kısa bir süre sonra gözden kaybolan uzman çavuşu havadan ve karadan arama çalışmaları başlatılırken, bugün öğle saatlerinde Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Tepe köyde oturan Günbey, ailesine Ordu İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler acı haberi verdi. Anne Emine Günbey, haberi alınca fenalaşarak Ordu Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, çaresiz baba Mahsar Günbey ise çaresizlik içinde Şemdinli’den gelecek haberi bekliyor.

Baba Mahsar Günbey, oğlunun 20 gün önce Şemdinli’ye gittiğini söylerken, şöyle konuştu: “Askerliğini de Şemdinli’de yaptı. Askerden geldikten bir sene sonra sınavlara girdi. 2 yıldır Uzman Çavuş olarak görev yapıyordu. 20 gün önce izinden döndü. Öyle gitti. Bilmiyorum. Bu sabah öğle namazından sonra haberim oldu. Neticeyi tam olarak bilmiyoruz. Köye ambulans ve jandarma geldi. Evde yoktuk. Eve geldiğimizde buralar karışıktı. Alay komutanı falan buradaydı. Komutanların elindeki rapora göre bize okudular. Teleferik teli keserken ayağı kayıp düştüğünü komutanlar söylüyor. Araba uçtu falan böyle bir şey yok. Tel keserken dengesini kaybedip dereye düştüğü aramaların devam ettiğini söylüyorlar. Ama inşallah hayırlısı olur. Ölü veya sağ beklemedeyiz. Yapacağımız bir şey yok. Evli veya nişanlı değildi. Bir sene içinde falan düşünüyorduk. Ama nasip değilmiş. Tek oğlum vardı. Diyecek bir şey bulamıyorum.”

Baba Günbey, oğlunun dolaptan kamuflajını çıkartınca göz yaşlarını tutamazken, Günbey’in evine dost ve akrabaları akın ederken, acılı bekleyiş sürüyor.