Afyonkarahisar’da dün gece meydana gelen ve anne ile kızın yanarak hayatını kaybettiği olayda gün ağardığında dehşetin boyutu gün yüzüne çıktı.
Sandıklı ilçesinde dün gece yaşanan olayda iddialara göre alkol alan A.H. (37) isimli şahıs, gece geç saatlerde anne ve kız kardeşinin oturduğu eve gelerek, yanında getirdiği benzini ailesinin evine dökerek yangın çıkardığı öne sürülmüştü. Çıkan yangında anne Pembe Hopyılmaz (61) ve kızı Ayşel Hopayılmaz’ın (32) korkunç şekilde yanarak hayatlarını kaybetmiş, benzin dökerek evi yaktığı iddia edilen A.H.’de yanarak ağır yaralanmıştı.
Olayın ardından gün ağardığında dehşetin boyutları da gün yüzüne çıktı. 3 odası olan evin komple yandığı görünürken, anne ve kızın cesetlerinin bulunduğu banyonun ise küle dönmesi ise yaşanan dehşeti gözler önüne serdi. Evdeki eşyaların neredeyse tamamın yandığı görünürken, evin girişindeki patateslerin ise yangından kararması ve bazılarının pişmesi felaketi anlatan bir başka detay oldu.

“BİR BAKTIK EV ALEV ALMIŞ”
Olayın görgü tanıklarından olan ve yanan evin hemen yanı başındaki evde oturan Şerafettin Karabey ise, olayda kendi evlerinin ve eşyalarının da yandığını söyledi. Yangının gece bir anda çatıdan kendi evlerine sıçradığını ifade eden Karabey, anne ve kızın öldüğü evde yaşanan olayı ise şu sözlerle anlattı:
“Bizim evimiz ve bütün eşyalarımız yandı, şu anda biz mağdur durumdayız. Biz akşam burada oturuyorduk. Geldi ev sahibinin oğluymuş, kavga ettiler. 2-3 litre benzin getirmiş eve döküyor. Ondan sonra aşağı indi ve küfür ederek geri çıtı. Bir de baktık alev almış, ev komple yandı gitti. İkimiz bir ev olduğu için çatıdan bizim eve de geldi, söndüremediler. 4 itfaiye geldi ama dördü de söndüremediler bir anda. Biz 3 kişiyi camdan atlattık. Yalnız annesi ile öbür kız kardeşi içeride kaldı. Tam bilmiyorum, ama evde toplam 5-6 kişi vardı.

EVİ YAKTIĞI İDDİA EDİLEN KİŞİ AĞIR YARALANDI
Öte yandan, yangında ağır yaralanan ve evi benzinle yaktığı öne sürülen A.H.’nin yaklaşık 3 yıl önce yine alkollü olarak kullandığı araçla bir otobüse çarptığı ve ehliyetine el konulduğu öğrenildi. Ağır yaralanan A.H.’nin Afyonkarahisar Devlet Hastanesindeki tedavisinin devam ettiği ve vücudunun büyük oranda yandığı kaydedildi.
(İHA)