Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 5 Kasım günü Lice ilçesi Yalaza ve Ortaç köylerinde yapılan uyuşturucu operasyonu ve dün akşam saatlerinde kaldırılan ‘Ne mutlu Türküm diyene’ tabelasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) müşterek olarak 5 Kasım günü Lice ilçesi Yalaza köyünde düzenledikleri uyuşturucu operasyonun detayını açıklayan Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, operasyon esnasında güvenlik güçlerine yapılan saldırıyı anlattı. Diyarbakır Jandarma İl Komutanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hilmi Atabay ile İl Emniyet Müdürü Recep Güven hazır bulundu. Yapılan operasyonda 3,5 ton esrar maddesinin ele geçirildiğini anlatan Vali Kıraç, uyuşturucu operasyonunun, bu illetten insanları uzak durdurmak için, uyuşturucuyla mücadelede asıl olan piyasaya çıkmadan müdahale edip ve insanlara zarar vermeden sağlamak olduğunu söyledi.

Lice ilçesi Yalaza ve Ortaç köyünde ele geçirilen uyuşturucunun maddi değerinin, 8 milyon lira olduğunu ifade eden Vali Kıraç, “Şu ana kadar bölgemizde 34,3 ton kubar esrar, 62 ton toz esrar ve 4 bin 500 dönüm arazide de 50 milyon kök Hint keneviri ele geçirildi. Bu rakamların piyasa değeri ise 3 milyar lira. Bu tür operasyonlarda kırsalda veya merkezde olsun özellikle vatandaşlarımızın güvenlik güçlerine destek olmalarını bekliyoruz. Böylesi bir insanlık suçuyla mücadeleyi topyekün yapmamız gerekiyor. Bunu yaparken de en sade vatandaşlarımızdan, kamu görevlilerine, sivil toplum örgütleri temsilcileri, basın mensuplarına büyük görevler düşüyor. Burada vatandaşlarımıza uyuşturucunun insanlığa verdiği büyük zararı iyi anlatmamız gerekiyor. Bu sayede uyuşturucuyla mücadelede giderek, halk desteğini arkamıza alabilelim” dedi.

Vali Kıraç, dün akşam Diyarbakır Yenişehir ilçesi valilik binasının yanında bulunan ve 1978 yılında asılan ‘Ne mutlu Türküm diyene’ yazılı tabelanın kaldırılmasına ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, “Uzun yıllardan beri asılan tabelanın görüntüsü iyi değildi. Çevre açısında paslanmış ve görüntüsü iyi görünmediği için kaldırdık. Diğer bölgelerde bulunan böylesi yazılarının kaldırılması ise zaman içerisinde belli olacak” şeklinde konuştu.