İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ankara'da düzenlenen roketli saldırıyla ilgili, "Terör örgütleri çıkışı olmayan bu tür yollara başvurmasınlar. Bu milleti terör girdabı içine sürüklemeye güçleri yetmez" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, katıldığı bir etkinlikte gazetecilerin Ankara'da dün akşam düzenlenen roketli saldırıya ilişkin sorularını yanıtladı.

Bu tür hain saldırıların devletin güvenlik güçlerince affedilmeyeceğini belirten Mutlu, "Bu tür saldırıların güvenlik güçlerimizi yıldırması söz konusu değil. Bu tür saldırılar olur ama cevapsız kalmaz, ilgililer adliye önünde hesap verirler. Bu tür saldırılarla birliğimizi beraberliğimizi kimse durduramaz. Biz güçlü bir milletiz. Daha fazla kenetleniriz. Terör örgütlerinin bunu çok iyi bilmesi lazım. Nitekim emniyetimiz gerekli cevabı terör örgütü üyelerine vermişlerdir" dedi.

Vali Mutlu, İstanbul'da ek tedbirler alınıp alınmadığının sorulması üzerine şunları söyledi:

"Bizim her zaman tedbirlerimiz, önlemlerimiz var. Görüyorsunuz bugün Gazianteplilerin etkinliğindeyiz. Halk sokakta geziyor sosyal hayat devam ediyor. İnsanımız bu tür olaylara prim vermez. Dolayısıyla en güzel cevabı halk verir. İstanbul'daki bu sosyal hareketlilik insanların kendisini ne kadar güvende hissettiğinin göstergesidir. Bu huzuru bozmak isteyenlere emniyet güçleri gerekli cevabı her zaman verir. Bu şehrin güvenliği ile ilgili 24 saat ayakta olan güçlü bir güvenlik birimimiz var. Terör örgütleri çıkışı olmayan bu tür yollara başvurmasınlar. Yanlıştan dönmek avantajlıdır. Yanlışlarından dönsünler. Bu milleti terör girdabı içine sürüklemeye güçleri yetmez."