İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sancaktepe’de katıldığı programda, Taksim’deki patlama ve Maltepe’de bir polisin şehit olduğu bıçaklı saldırıyla ilgili, emniyet teşkilatının görevini canı ve kanıyla yaptığını söyledi.

Vali Mutlu, Sancaktepe’de 9 yeni okulun açılışını gerçekleştirdikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Maltepe'de bir polisin şehit olduğu bıçaklı saldırıyla ilgili soru üzerine Vali Mutlu, “Dün Gülsuyu Mahallesi’nde maalesef bir asayiş olayına intikal eden polis memurlarımızdan birisi maalesef şehit oldu. Saldırganın bıçakla yaralaması sonucunda hayatını kaybetti. Diğer polis memurumuz da olaydan yaralı olarak kurtuldu. Öncelikle görevi başında şahadet noktasına erişmiş olan polis memurumuza Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Meranı cennet olsun. Her zaman ifade ediyorum. Emniyet teşkilatımız görevini canı ve kanıyla yapan bir teşkilat. Yeri geldiğinde vatandaşımızın huzuru için canını veren bir emniyet görevlileri var. Dün de böyle bir acı olayı yaşadık. Bugünde şehidimizi ebediyete uğurluyoruz. Ailesine, meslek camiasına, milletimize baş sağlığı diliyorum. Bundan sonraki görevlerinde emniyet teşkilatımızın kazasız, sıkıntısız, üzüntüsüz görev yapmasını yüce Allahtan niyaz ediyorum. Ama gerekirse bu memleketin huzuru için emniyet teşkilatı ve bu memleketin görevlisi canını, kanını seve seve vermeye hazırdır. Rabbim şehidimizin mekanını cennet eylesin” dedi.

Beyoğlu’ndaki patlayamaya ilişkin ise Vali Mutlu, “İlk etapta bulgularımız doğalgaz veya bir tüp patlaması olabileceği şeklindeydi ve daha sonraki incelemelerde de bunun yüksek ihtimalle yüzde 99 tüpgaz patlaması olduğu şeklinde netleşti. Büyükşehir Belediyemiz aldığım bilgilere göre 50’ye yakın aileyi dün akşam misafir ettiler. Beyoğlu Belediyesi ile birlikte bu binaların sıkıntılarının giderilmesi noktasında da çalışma gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla bütün imkanlarımızla vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.