Giresun'da, valilik binasının çatısında çıkan yangın itfaiyenin müdahalesi sonrası söndürülürken, Vali Hasan Karahan ve Belediye Başkanı Kerim Aksu olay yerine gelerek yetkililerden yangın hakkında bilgi aldı.

Edinilen bilgiye göre, saat 19.30 sıralarında Giresun Valilik Binası C Blok’un çatısında yangın çıktı. Giresun Belediyesi itfaiye ekipleri ve çok sayıda polis ekibi olay yerine intikal ederek yangına müdahale etti. Valilik makamının da bulunduğu blokun çatısında çıkan yangın yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından söndürülerek kontrol altına alındı.

Olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını takip eden Vali Hasan Karahan gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şu an yangın var, söndürmeye çalışıyoruz. Ciddi bir şey yok ama sebebine bakacağız. Elektrikten veya doğalgaz tesisatı kurma çalışması var diyorlar, ondan olabilir. Bina içinde bir yangın söz konusu değil sadece çatıda meydana geldi. Araştırıp bakacağız" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Kerim Aksu da yangın yerine gelip çalışmaları takip ederek, Vali Karahan'a 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu.

Yangında herhangi bir yaralanma olmazken, yangın sonrası elektrik kontrolü yapan görevliler, "Kaynakçılar çalışma yaptıktan sonra kaynağın soğuması için bir saat beklemişler. Ayrıldıktan 2 saat sonra yangın çıkmış. Kaynaktan dolayı çıkan bir yangın" dedi.

Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.