Bartın Valiliği’ne atanan Vali Seyfettin Azizoğlu, Ardahan’dan rahvan at kulübü tarafından uğurlandı.
Valilik önünde yapılan vedalaşma programında konuşan Vali Azizoğlu, "Memleketimden ayrılmak durumunda kaldığım bugün memleketimin baka köşesinde hizmet vermeye gidiyorum. Ama yüreğim, gönlümün Bütün varlığımla Ardahan’da kaldığımı söylemek istiyorum. Sizler hudutları bekleyen kahraman insanlarsınız. Hudutları sadece asker, polis beklemiyor. Ben sizinle birlikte iki yıldır Ardahan’da nöbet tutmaktan dolayı kendimi bahtiyar hissediyorum. Bu vatanın sınırlarını beklemekten dolayı sizinle birlikte kendimi mutlu ve bahtiyar hissediyorum. Buruk bir şeklide ayrılmıyorum; ama inanıyorum ki Ardahan gelecekte iyi bir noktaya gelecek. Sizler Aşık Şenlik’in torunlarısınız. Ne diyor Şenlik, ’can sağ iken yurt vermeyiz düşmanı" diye konuştu.
Vali Azizoğlu ile vedalaşmaya gelen Hediye nine, Azizoğlu’nun gitmesine çok üzüldüğünü belirterek, "Bu Ardahan’a yakışmadı. Bu fakirlerin babası, yoksulların babasıydı. Biz sizden çok memnunuz, Allah işinizi rast getirsin’’ dedi.
Azizoğlu, daha sonra Ardahan halkından helallik isteyerek, kendisinin de hakkını herkese helal ettiğini sözlerine ekledi.
Azizoğlu, vatandaşlarla birlikte Türk bayraklı atlı bir grup tarafından uğurladı.
(İHA)