Van’da 2013 yılında yapılan çalışmalarda yarım tondan fazla eroin maddesi ele geçirilirken, 100 şahıs hakkında da uyuşturucu madde imalı ve ticareti suçundan işlem yapıldığı belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda batı illerine uyuşturucu madde sevk edileceği yönünde bilgi alındı. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, bir araçta arama yaptı. Yapılan aramada, aracın göğüs kısmına paketler halinde zulalanmış 45 kilo 525 gram eroin maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili olarak gözaltına alınan 2 şahıs, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Açıklamada, 2013 yılı içerisinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında; 543 kilo 382 gram eroin maddesi ele geçirildiği ve yapılan yakalamalar kapsamında 100 şahıs hakkında uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan işlem yapıldığı belirtildi. Açıklamada, 543 kilo 382 gram eroin yakalama miktarıyla Van’ın Türkiye’de en fazla eroin maddesi yakalamasının yapıldığı ikinci il olduğu da kaydedildi.