Van şehir merkezinde son 6 ayda meydana gelen trafik kazaları, Van Akıllı Görüntüleme İzleme Sistemi (VAGİS) tarafından saniye saniye kaydedildi.

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından 2009 yılında hizmete sokulan ve şehrin değişik noktalarına yerleştirilen VAGİS kameraları, kazaları görüntülemeye devam ediyor. Kent trafiğinin yoğun olduğu tüm bölgelerde mevcut olan kameralar, başta trafik kazaları olmak üzere çeşitli olayları 24 saat kesintisiz kaydediyor.

Bu görüntüler içerisinde yer alan yaya ve sürücü hatalarının neden olduğu trafik kazaları, bir anlık dikkatsizliğin ne denli kötü sonuçlara yol açabileceğini gözler önüne seriyor. Van'da 2013 yılı içerisinde şehir içinde meydana gelen 4 ayrı trafik kazası ile bir hırsızlık olayı, kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerin ilkinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde seyreden bir otomobil, yoldan geçen şahsa çarptı. Çarpmanın etkisiyle şahıs metrelerce fırlayıp ağır yaralanan şahıs, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İkinci kaza ise Hastane 2.Caddesi’nde meydana geldi. Seyir halinde olan bir otomobil, aniden önüne fırlayan şahsa çarptı. Yaralanan şahıs ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Beşyol mevkiinde ise bir midibüs önüne aldığı otomobili metrelerce sürükledi.

VAGİS kameralarına takılan diğer kazalar ise kentin değişik caddelerinde meydana geldi.

Kameralara bir hırsızlık olayı da takıldı. Sabahın erken saatlerinde iş yerine nereden girdiği görünmeyen şahıs, çıkmak için kapının kilitli olduğu görünce ayakları ile kırdığı camdan çıkarak kayıplara karıştı.

Öte yandan İpekyolu Caddesi üzerinde orta refüjde bulunan aydınlatma direği, aşırı rüzgarın etkisiyle yere düştü. Direk yere düşerken hiçbir aracın o bölgeden geçmesi olası bir kazanın önüne geçti.

Meydana gelen kazalarda ise 4 kişi hafif yaralandı.