Van’da FETÖ’nün darbe girişimine ve teröre tepki amacıyla billboardlara "Biz milletiz. Türkiye’yi darbeye, teröre yedirmeyiz" yazılı afişler asıldı.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi ile terör saldırılarına tepki olarak cadde ve sokaklardaki billboardlara asılan "Biz milletiz. Türkiye’yi darbeye, teröre yedirmeyiz" yazılı afişler, Van’da memnuniyetle karşılandı. Tepki içeren mesajlardan duydukları mutluluğu dile getiren vatandaşlar, darbe ve teröre karşı tek yürek olduklarını belirttiler. Türkiye’de yaşayan insanların darbelere karşı olduğunu ve darbeyi sevmediğini ifade eden vatandaşlar, “Sağcısından solcusuna kadar her kesimden insanların sokağa çıkması, darbeyi istemediklerinin bir kanıtıdır. Milletin birlik olması güzel bir şey, geç kalınmış bir şey. Dinin en güzel yanlarından birisi de insanların kardeş olmasıdır. O açıdan halkın birleşmesi, tek vücut olması sevindirici bir durumdur” dediler.

"DEMEK Kİ OLABİLİYORMUŞ"
İnsanların bir olmasının, birbirine destek çıkmasının sevindirici bir durum olduğunu vurgulayan Alev Ayaz adlı vatandaş, “Özellikle ırkçı yaklaşımlardan dolayı Van ve diğer bölgelerde insanların tek yürek, tek bayrak altında birleşmeleri güzeldi. Demek ki olabiliyormuş, demek ki böyle bir olay olduğunda hepimiz birleşebiliyoruz. Demek ki, dış devletler tarafından veya herhangi bir güç tarafından ülke kontrol edilmeye çalışılırsa birleşebiliyoruz. Bu güzel bir duygu. Bizler ülkemizin bölünmesini istemiyoruz, yaşayışımızı devam etmek istiyoruz. Biz bu şekilde mutluyuz ve hep birlik olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
(İHA)