Denizli İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan "Vaşak" ve Ahir" isimli köpekler, operasyonlardaki başarılarıyla dikkat çekiyor.

Denizli İl Jandarma Komutanlığında arama kurtarma, bomba arama, narkotik, yangın tespiti gibi birçok konunda jandarma personeline yardımcı olan "Vaşak" ve "Ahir", yetenekleri ile göz kamaştırıyor. Uzman köpekler en az kokuyu bile rahatça alabilme yeteneğinin yanı sıra temel ve ileri itaat eğitimleri ile istenileni en kısa sürede yapabiliyor.

Eğitimli köpek timleri, mesai saati başladığında yanlarına gelen sorumluları ile selamlaşarak güne başlıyor. Sorumluları tarafından yapılan ilk iş, köpeklerin sağlık ve temizlik kontrolü oluyor. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra günlük eğitim başlıyor. Günlük eğitimleri, köpeklerin kendine güven ve itaat duygularının geliştirilmesi, performans ve fiziksel güçlerini artıran değişik ortam ve olaylara karşı korkularını yenmeleri için hazırlanan parkurlarda sağlanıyor. Vaşak ve Ahir, özellikle uyuşturucu ve bomba arama konusunda jandarmaya çok yardımcı oluyor.

Ahir'in göreve başladığı günden bu yana birçok başarılı operasyona imza attığı belirtilirken, sorumlusu Jandarma Uzman Çavuş Murat Koşkan, "2009 yılında doğan Vaşak Alman Pointer cinsidir. Jandarma Genel Komutanlığı envanterine 2010 yılında girmiştir. Denizli İl Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen operasyonlarda Ahir de yaptığı görevlerde 2 adet el bombası, 4 kilogram kimyasal patlayıcı, 85 adet tabanca, 97 adet av tüfeği, 4 bin 200 adet değişik çapta fişek ele geçirilmesine katkıda bulunmuştur" dedi.