Samsun’un Vezirköprü ilçesinde jandarma tarafından yapılan trafik kontrollerinde 14 sürücüye toplam 51 bin 339 TL para cezası kesildi.

Samsun’un Vezirköprü İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı 17-18 ve 23. Jandarma Trafik ekiplerinin koordinesinde, Samsun Ulaştırma Bölge Müdürlüğü Seyyar Kontrol Ekiplerinin de katılımı ile Vezirköprü-Durağan-Havza Devlet karayolu Göl beldesi ile Pazarcı köyü yol ayrımı üzerinde aynı anda, radarlı hız kontrolü, seyyar kantarlı (ladometre) tonaj uygulaması ve uydu bağlantılı bilgisayar ile kamyon ve otobüslerin yetki belgesi kontrolleri gerçekleştirildi. Kontrollerde 25 aracın ağırlık kontrolü yapıldı. Toplamda 148 aracın kontrolünün yapıldığı trafik uygulamasında, 4925 sayılı Taşıma Kanunu’na aykırı şekilde tonajlı yük taşıyan ve yetki belgesi olmadan taşımacılık yapan 7 araç sahibine toplamda 50 bin lira idari para cezası yazıldı. Vezirköprü Jandarma Trafik ekiplerinin yaptığı hız kontrolü neticesinde de 7 sürücüye toplamda bin 339 TL idari para cezası yazıldı. Kontroller sonucunda 14 sürücüye toplamda 51 bin 339 TL idari para cezası uygulandı.

Yetkililer, kara yollarında tonajlı araçların seyri nedeniyle zeminlerde bozulmaların oluşmasının önüne geçilmesi, tonajlı araçların trafik güvenliğini tehlikeye sokmaması ve hızlı araç kullanılmasının meydana getirdiği trafik kazalarının azaltılması için uygulamaların artarak devam edeceğini belirtti.