Konya’da daha önce davalık olup mahkemenin verdiği tarla sulama saatlerine uymayarak karşı taraftan bir kişiyi öldüren zanlı ve kardeşi, 25’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemede son sözünü söyleyen zanlılardan Ferdi Şahin, “Adalete güveniyorum. Her şeyi olduğu gibi anlattım, vicdanen rahatım” dedi

Olay, 22 Temmuz 2012 tarihinde Cihanbeyli İlçesi İnsuyu beldesinde meydana gelmişti. İddiaya göre, olay tarihinde daha önce mahkemenin verdiği sulama saatini yarım saat geçiren Mutlu ve Ferdi Şahin kardeşler, Mustafa Zıvarıklıoğlu tarafından uyarıldı. Şahin kardeşlerin tepkisiyle karşılaşan Zıvarıklıoğlu muhtara durumu anlattıktan sonra evine gitti. Arkadan Şahin kardeşler, Zıvarıklıoğlu’nun yaşadığı eve geldi. Kapıya çıkan Mustafa Zıvarıkloğlu konuşarak kardeşleri ikna etmek isterken, Ferdi Şahin tüfekle ateş ederek baba Zıvarıklıoğlu’nun arkasında duran oğlu Altan Zıvarıklıoğlu’nu öldürdü. Olaydan sonra iki kardeş jandarma ekipleri tarafından yakalanarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasının karar duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Mutlu ile Ferdi Şahin kardeşler, oğlunu kaybeden Mustafa Zıvarıkloğlu, yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Savcının esasa ilişkin mütalaasından sonra taraf avukatları savunma yaptı. Müşteki avukatı, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederken, sanıklardan Mutlu Şahin’in avukatı müvekkilinin beraatını, Ferdi Şahin’in avukatı ise kastı aşan yaralama sonucu ölümden müvekkiline ceza verilmesi gerektiğini savundu.

Mahkeme heyeti sanıklara son sözlerini sordu. Sanıklardan tüfeği ateşleyerek Altan Zıvarıklıoğlu’nun ölümüne neden olduğunu kabul eden Ferdi Şahin, “Adalete güveniyorum. Her şeyi olduğu gibi anlattım, vicdanen rahatım” dedi. Mutlu Şahin de “takdir mahkemenin” diye cevap verdi.

Duruşmaya 15 dakika ara veren Mahkeme heyeti daha sonra kararını açıkladı. Heyet, her iki sanık hakkında kasten adam öldürme suçundan dolayı müebbet hapis cezası verdiklerini ancak duruşmadaki iyi hal nedeniyle cezalarını 25’er yıla düşürdüklerini söyledi. Her iki sanığa toplam 50 yıl hapis cezası verildi.