Konya’da bir otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen köpeğe çarptı. Sürücü olay yerinden kaçarken, ayakları kırılan köpeğe duyarlı sürücüler sahip çıktı.

Edinilen bilgiye göre, saat 17.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Ankara Caddesi üzerinde yolun karşısına geçmek isteyen bir köpeğe, plakası alınamayan bir otomobil çarptıktan sonra kaçtı. Otomobilin çarpması sonucu bacakları kırılan köpek, acı içerisinde yolun ortasına yığılıp kaldı. Köpeğin yerinden kalkamadığını gören bazı sürücüler, araçlarını durdurarak yaralı köpeğe yardımcı olmaya çalıştı. Çektiği acı nedeniyle saldırganlaşan köpeğe dokunamayan sürücüler, cep telefonuyla hayvan barınağını arayarak yardım istedi. Bu sırada kazadan dönen trafik polisleri, köpeğe başka araçların çarpmasını engellemek için güvenlik önlemi aldı. İki vatandaş da, ellerindeki kemer ve zincirle yolun ortasında duran yaralı köpeği kenara çekmeye çalıştı. Uğraşlar sonucunda refüj yanına kadar getirilen yaralı köpek, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı görevlilerinin gelmesiyle tedavi için barınağa götürüldü.

Yaralı köpeğe yardım eden bir sürücü, köpeğe başka araçların çarptığını söyleyerek, kendilerinin yardım etmek için durduklarını ifade etti. Aksamanın yaşandığı trafik, yaralı köpeğin götürülmesiyle tekrar normale döndü.