Niğde’de 3 gün önce ekmek almaya giderken silah zoruyla, görgü tanıklarının iddiasına göre 3 şahıs tarafından kaçırılan 14 yaşındaki Vildan Dokuz’dan 72 saattir haber alınamıyor.
3 gün önce ekmek almaya giderken silah zoruyla, görgü tanıklarının iddiasına göre 3 şahıs tarafından kaçırılan14 yaşındaki Vildan Dokuz’un bulunması için gjandarma ve polis ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken, ailenin ve köylünün çaresiz bekleyişi sürüyor. Eve akın eden köylüler bir yandan dua ediyor bir yandan da zaman zaman arama çalışmalarına katılıyor.
3 gündür torunundan haber alamayan babaanne Hacer Dokuz, “Bizim içimiz yanıyor, 3 gündür ne uyuyabiliyoruz, ne yemek yiyebiliyoruz. Çocuğumuzun sağ olduğunu bilmiyoruz. Bir haber ulaştırın bize babaanne de, anne de 3 gündür devletimiz, komşularımız çalışıyor ama elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz” dedi.

“Kızım evdeki sinekten korkar”
3 gündür kızının dağda kaldığından endişe eden anne Fatma Dokuz, gözyaşları içerisinde kızını bekliyor. Fatma Dokuz, “Benim çocuğum çok korkak, dağda mı bayırda mı teselli verecek birisi var mı bilmiyorum. Eğer dağda falan kalıyorsa çok korkar evdeki sinekten korkar. Ölü mü diri mi bilmiyoruz, biz boşuna mı arıyoruz? Belki öldürdü gömdüler haberimiz bile yok” diye konuştu.

“Kızım sapık tarafından kaçırıldı”
Kızını kaçıran şahısları tanımadığını söyleyen baba Mustafa Dokuz, “Vicdanınız varsa kızımı bırakın” diyerek seslendi.
Baba Dokuz, “Bu şahısları yolda görsem tanımam. Bilmediğimiz pislik, sapık tarafından kaçırıldı. Köpekler duyun beni kızımı getirin. Kapının önüne mi bırakırsınız, köyde birine mi bırakırsınız kızımı bırakın artık, yeter. Bilmiyoruz yaşıyor mu 72 saattir haber alamıyoruz. Jandarma, emniyette haber alamıyor. Kaçıyor ama eninde sonunda Jandarma, polis yakalayacak. Vicdanınız varsa Allah için anne baba için bu kadar insanın canı yanıyor benim telefonumu arayın en azından bir sesini duyalım” şeklinde konuştu.
Öte yandan köyün giriş çıkışları jandarma ekipleri tarafından güvenlik amaçlı kontrol ediliyor.

Valilik açıklama yaptı
Niğde Valiliği ilk gün gelen ihbar ile bölgeye derhal Jandarma Komutanlığı ekipleri sevk edilerek aramalara başlandığını açıkladı. Açıklamada, “Mağdurenin ailesinin yönlendirmesiyle aramanın köy civarındaki arazi kesiminde de yapılması ihtiyacına binaen ekiplerin sayısında artışla birlikte jandarmaya ait iz takip, arama kurtarma köpek unsurları da dahil Emniyet Müdürlüğü’nden takviye ekiplerle birlikte muhtemel olarak gösterilen yerlerde aramalar aralıksız gerçekleştirilmiştir. Valiliğimizce; her türlü ihbar değerlendirilmekte, değişik adreslerde aramalar, yol kontrolleri yapılmakta, plaka tanıma sistemleri incelenerek ilin muhtelif yerlerindeki kamera kayıtları taranmaktadır. 28 Temmuz 2016 Perşembe günü itibariyle bölgede 4 jandarma asayiş ekibi, 3 polis ekibi, köpek unsurları ve drone insansız hava araçlarıyla; fiziki, teknik arama ve incelemeler tüm hızıyla devam etmektedir” denildi.
(İHA)