Kilis’in Kocabeyli köyüne bağlı Mehmet Ali mezrasında sağanak yağmur nedeniyle ahırın duvarının çökmesi sonucu 25 küçükbaş hayvan telef oldu.

Edinilen bilgiye göre, Kamber Dağlı (40) ait Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kilis Keçisi Halk elinde Islahı projesi kapsamında Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği işbirliği ile 5 yıl önce yaptırılan ahırın sabaha karşı yağan sağana yağmur nedeniyle duvarının çökmesi sonucu 25 keçi telef oldu. Gelen sesler üzerine dışarı çıkan Kamber Dağlı ve yakınları yıkılan duvarın altında kalan yaralı ve sağ olan hayvanları kurtardı. Yakınlarının da yardımı ile enkaz altında kalarak telef olan 25 keçi dışarıya çıkarıldı. Sağanak yağmurun gece geç saatlerde başladığı sabaha kadar çok şiddetli bir şekilde yağdığı öğrenildi.

Keçi yetiştiricisi Kamber Dağlı, sabaha karşı şiddetlenen yağmur nedeniyle ahırın duvarının çökmesi sonucu hayvanlarının telef olduğunu belirterek, “Bir kısmını dışarı çıkardık. Bir kısmı da halen enkazın altında, benim maddi durumum yerinde değil, yetkililerden yardım bekliyorum. Sabah karşı kepçe ile iş makinesi olmadığı için hiçbir şey yapamadım. 3 günde yağacak yağmur bir saatte yağdı. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum“.

Öte yandan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yetkililer, Kocabeyli köyüne bağlı Mehmet Ali mezrasına gelerek tespitte bulundu. İl Jandarma Komutanlığı Kocabeyli Jandarma Karakolu tarafından soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.