Şişli Asayiş Şube Büro Amirliği ekiplerinin bir eve yaptığı baskında çok miktarda esrar maddesi ve 131 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonda, yakalanacağını anlayınca uyuşturucuyu camdan atan cezaevi firarisi genç ve daha önce 5 defa gözaltına alındığı öğrenilen annesi gözaltına alındı.
Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. 16 Ağustos tarihinde gelen bir ihbar üzerine hareket geçen ekipler, Şişli Eskişehir Mahallesi Marsık Sokak’ta bulunan Derya A’ya ait bir eve baskın düzenledi. O esnada evde bulunan cezaevi firarisi Zeki A., polislere yakalanacağını anlayınca evde bulundurduğu 460 gram esrar maddesi, 64 adet sarı ve 67 adet yeşil renkte olmak üzere 131 adet extasy diye tabir edilen uyuşturucu hap, ağzı kilitlenebilen şeffaf poşetleri camdan attı. Ancak önceden evin çevresinde önlem alan ekipler, camdan atılan uyuşturucu maddeleri ele geçirdi. Yapılan arama sonucunda Derya A., ile oğlu Zeki A., polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan Derya A.’nın daha önceden 5 defa daha uyuşturucu madde bulundurmaktan yakalandığı öğrenildi. Şahıslar Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Öte yandan, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin son 1 ay içerisinde uyuşturucu tacirlerine toplam 10 baskın yaptıkları öğrenildi. Yapılan baskınlarda çok sayıda uyuşturucu hap, esrar maddesi, Hint keneviri, bonzai ve satış işlemlerinde kullanılan hassas terazi ile kilitli şeffaf poşetler ele geçirildi. Baskınlar kapsamında gözaltına alınan 8 kişi çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)