Günümüzde gereksinimi giderek artan su deposu ürünleri birçok farklı alanda kullanılmakta ve su ihtiyacının karşılanmasında büyük rol oynamaktadır. Farklı türlerde üretimi sağlanabilen su deposu ürünleri ihtiyaç durumuna göre farklı hacimlerde üretilmektedir.

Polyester, polietilen, toprak altı, paslanmaz ve birçok farklı materyallerde üretilen su deposu üretim kapasiteleri her geçen gün artmaya devam etmektedir.

Özellikle yeni inşa edilen binalarda itfaiye ve sular idaresi kurumu  tarafından zorunlu koşulması, tarım ve hayvancılık üzerine teşviklerin ve şantiye alanlarının artması ile su deposuna olan talepte doğru orantılı olarak  yükselmektedir. 

Su deposu ürünlerin en çok talep gördüğü alanlardan bir diğeri ise şantiye sahaları ve fabrikalardır. Şantiye sahalarının ve fabrikaların artış gösterdiği günümüzde su depolarının talep oranları da artış göstermektedir.

Su deposu ürünleri için daha bir çok sektör veya faaliyet alanı için ihtiyaç duyulabilmektedir.

Belirli bir yük taşıma kapasitesine sahip olan su deposu ürünleri için dikkat edilmesi gerek en önemli husus kullanılan hammaddelerin kalitesidir. 

Biz de İzoplas olarak 1984’den yılında başladığımız polyester su deposu üretimlerimize polietilen su deposu ve toprak altı su deposu ürün gruplarını da ekleyerek su deposu ihtiyaçlarının karşılanması için devam ediyoruz.

Polyester Su Depoları

Polyester reçine ve fiberglasın birleşimi ile üretilen ürünlerdir. Polyester veya fiberglas su depoları olarak da bilinen ve birden çok alternatif ürün kapasitesine sahip olan polyester su depoları, yatay, dikey veya prizmatik olarak istenilen ölçülerde üretilebilmektedir. 

Polyester su deposu üretimleri genel olarak silindirik olarak talep edilmektedir. Bunun sebebi silindirik ürünlerin istenilen ölçülerde üretimi sağlanabilen prizmatik ürünlere göre daha ekonomik olmasıdır.  

Su deposu ürün grupları içerisinde ilk kez üretimi sağlanan ve kullanılmaya başlayan ürünlerdir. Farklı ölçü ve detaylarda 100 ton kapasiteye kadar üretilebilen polyester su depoları, tamir edilebilir özelliği ile ön plana çıkmaktadır. 

Ürün maliyetleri talep edilen özelliklere göre değişkenlik göstermektedir. Ölçü ve ekipman talepleri fiyatlar üzerinde etken rol oynamaktadır.  Talep edilen su deposu ürünü için istenilen ölçüde ve istenilen bölgede ekipman yerleşimi polyester su depoları ile mümkündür.

Polyester su deposu üretimleri gıda reçinesinden imal edilerek gıda temasına uygun hale getirilebilmektedir. Gıda uygunluk belgesi taşıyan bu ürünler için maliyetler standart depolara göre daha yüksek tutulmaktadır.

Polyester su deposu avantajları

  • 100 ton hacme kadar tüm hacimlerde üretim sağlanabilmektedir.
  • Her hacim için yatay silindirik, dikey silindirik veya prizmatik olarak istenilen ölçülerde üretim yapılabilmektedir.
  • Aynı hacimde bir ürün için birden fazla ölçü seçeneği sunulmaktadır.
  • Tamir edilebilir olması ile uzun yıllar kullanım sağlanabilir.
  • Korozyona ve zaman aşımına uğramaz, hava şartlarından etkilenmez.
  • İstenilen ölçüde ekipman depo üzerinde istenilen tüm bölgelere adapte edilebilmektedir.

Polietilen Su Depoları

Otomasyon sistem su deposu üretimlerinin en başında polietilen su depoları gelmektedir. Gıda tüzüğüne uygun olan polietilen granül hammaddelerinin belirli kalıplar içerisinde ısıtılıp ve rotasyon sistemi ile ürün kalıplarına eşit miktarda yapıştırılması sağlanarak elde edilen su deposu ürünleridir.

Polietilen su depoları ekonomik fiyatları ile günümüz piyasasında en çok tercih edilen su deposu ürünleridir. Ekonomik fiyatları yanı sıra seri üretimi ve her zaman temin edilebilir düzeyde stok durumları ile ön plan çıkmaktadır.

Bu ürün grubu için alternatif ölçüde üretim yapılamaması dezavantaj oluşturmaktadır. Ayrıca hacim olarak  25 ton kapasitesinin üzerine çıkılamaması ve 5 tondan daha büyük hacimli su deposu üretimlerinin sadece dikey olarak sağlanabilmesi diğer bir dezavantajıdır. 

Polietilen su depolarının kullanımı itfaiye ve sular idaresi kurumları tarafından özellikle binalar için zorunlu koşulan su deposu gerekliliklerini karşılamaktadır. Bu özelliği ile yeni inşa edilen binalarda oldukça fazla talep görmektedir. 

Su depoları için en çok aranan özellik hijyendir. Bu bakımdan da polietilen su depoları tercih edilebilirlik oranı arttırmaktadır. 

Polietilen su depolarının genel avantajları:

  • Polietilen su deposu ürünleri fiyatları diğer tüm su deposu ürün gruplarına göre daha ekonomiktir.
  • Ürün ölçüleri standarttır ve değiştirilemez.
  • Gıda maddeleri tüzüğüne uygun olarak üretilmektedir.
  • Ürün taleplerini hızlı bir şekilde karşılanmaktadır.
  • Korozyon ve zaman aşımına uğramaz, hava şartlarından kesinlikle etkilenmez.
  • 5 ton hacme kadar yatay veya dikey, 25 ton hacme kadar sadece dikey olarak üretilebilmektedir.

Polietilen su deposu üretimleri ISO 9001, CE ve Gıda Maddeleri tüzüğüne uygunluk belgelerine sahiptir. 

Toprak Altı Su Depoları

Son yıllarda kullanımı başlayan ve artış gösteren toprak altı su deposu ürünleri, sizlere yer tasarrufu sağlamak ile birlikte hem suyunuzu hem deponuzu hava şartlarından  korumanıza olanak sağlayacaktır.

Toprak altı su depoları polyester ve fiberglas materyallerinin birleşiminde oluşan ve baskı dayanımı oldukça fazla olan ürünlerdir. Belirli bir kurulum talimatnamesine göre yerleşimi ve bağlantıları yapılması gereken toprak altı su deposu ürünleri 5 yıllık bir garanti süresine sahiptir. 

100 ton kapasiteye kadar istenilen tüm hacimlerde üretimi sağlanabilen toprak altı su depoları, yatay veya dikey olarak üretilebilmekle beraber en çok yatay olarak tercih edilmektedir. Bunun nedeni ise kazı yapılacak alanda derinlik ölçüsünün minimum seviyede tutulmasını sağlamaktır. 

Toprak altı su deposu ürünleri üzerinde bulunan ekipmanları ile sizlere kurulum ve kullanım açısından büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Ayrıca bu ürünler için 2 farklı tasarım sunulmaktadır. Bunlarda birincisi dalgıç pompa kullanımına uygun olarak tasarlanan toprak altı su depoları diğeri ise hidrofor pompa kullanımına uygun olarak tasarlanan toprak altı su depolarıdır. Bu sayede ürünlerinizin kurulumu daha kolay bir şekilde sağlayıp, güvenilir bir şekilde kullanıma devam edebilirsiniz.  

Bu ürün grubu için dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri tarafınıza gönderilen talimatnamelere uygunluk göstermek ve talimatnamede sunulan yönergelerin dışına kesinlikle çıkmamaktır.

Polietilen su deposu ürünlerinin toprak altında kullanılması kesinlikle uygun değildir. Sıklıkla karşılaştığımız bu kullanım hataları garanti kapsamına da girmemektedir. 

Toprak altı su depolarını genel avantajları :

  • Fiberglas ürünlerdir ve baskı dayanımları yüksektir.
  • 2 farklı pompa kullanımına göre dizayn edilebilmektedirler.
  • Üzerinde bulunan ekipmanlar ile kurulum ve kullanım açısından kolaylık sağlar.
  • 100 ton hacme kadar üretim sağlanabilmektedir.
  • Alternatif ölçülerde ve proje odaklı olarak üretim yapılabilmektedir.
  • Her hacim için bir kurulum talimatnamesi bulunmaktadır ve ürün kurulumları talimatnamelerde yer alan yönergelere uygun olarak yapılmalıdır.
  • Toprak altında korozyona ve zaman aşımına uğramaz.
  • Farklı kot farklılıklarına göre ürün detaylarının ayarlanabilmesi bu ürünlerin projelere %100 uyumlu olmasına olanak sağlar.

İzoplas ile 1978 yılında başladığımız üretimlerimize 2016 yılından itibaren ATILIMSAN GRUP A.Ş. altında İzoplas markası, 40 yıllık sektör tecrübemiz, sektörde öncü gelen hammadde tedarikçilerimiz, deneyimli üretim ve projelendirme kadromuz devam ediyoruz.