Bursa’nın Orhangazi ilçesinde çıkan yangında, yalnız yaşayan yaşlı bir adam yanarak can verdi.

Sabah 10:00 sıralarında İstiklal Caddesi’nde Özbur Apartmanı’nın birinci katında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Binayı dumanlar sararken, apartman sakinleri itfaiyeye haber verdi. Yangın mahalline gelen itfaye ekipleri, apartmanın birinci katında Mehmet Sarrafoğlu (57) isimli bir şahsın yaşadığı dairedeki yangına müdahale etti. Üst katlarda oturanlar büyük panik yaşarken, yangın çıkan dairenin hemen üst katında bir kadın ile iki çocuğu balkonda gözyaşları arasında kurtarılmayı bekledi. Diğer apartman sakinleri ise üst katlara çıkarak dumandan uzaklaşmaya çalıştı.

Yangını kontrol altına alan itfaiye, evde bir erkek cesedi ile karşılaştı. Yalnız yaşadığı öğrenilen Mehmet Sarrafoğlu, vücudunun tamamına yakını yanmış vaziyette bulundu.

Yıllar önce Orhangazi Hürspor’da futbolculuk yapan ve ilçede tanınan bir isim olan Sarrafoğlu’nun cenazesi, savcının incelemesinin ardından morga kaldırdı. Acı haberi alan yaşlı adamın kız kardeşi Sema Sarrafoğlu fenalık geçirdi.

Polis yangının çıkış sebebini araştırırken, vatandaşlar, evden alevler yükselmeye başladığını, ardından patlama sesi duyulduğunu söyledi.