Yalova Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, düzenledikleri operasyonlarla Yalova'da ev, işyeri ve araçlara dadanan 2 hırsızı kıskıvrak yakalayarak adalete teslim etti.

Yalova Polisi art arda 2 başarılı operasyona imza attı. Polis ilk olarak sabah saat 10.30 sularında Cumhuriyet Meydanı’ndaki zabıta noktasının arka tarafındaki bisiklet parkından bir bisiklet çalan İ.A.’nın (19) eşkalini belirleyerek peşine düştü. Aynı gece Bahçelievler Mahallesi’nde bir eve giren ve burayı soymak isterken ev sahibinin fark etmesi sonrasında evden kaçan İ.A.'yı takibe alan polis, şahsı aynı gece saat 03:00 sularında Fatih Caddesi'ndeki bir tekel bayiini soymak isterken kıstırdı. Kaçmaya başlayan şahsı takibe koyulan ekipler, hırsızı yeni yapılan bir binada inşaat malzemelerinin altına saklandığı sırada yakaladı. Şahsın 20'yi aşkın hırsızlık suçundan sabıkası olduğu öğrenildi.

Yine Yalova'da birçok otomobile girerek içerisindeki malzemeleri çalan Ş.A. (25) da polisten kaçamadı. Mesire yolu üzerinde 2 otomobile girerek toplam değeri bin TL'yi bulan çok sayıda malzeme çalan Ş.A., polis tarafından takibe alındı. 3 gün boyunca şahsı takip eden polis, Ş.A.'yı çaldığı malzemeleri satmak üzere Bursa'ya götürdüğü bir esnada düzenlediği operasyonla yakaladı.

Her iki hırsızlık olayının zanlısı da çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.