İzmir’in Seferihisar ilçesinde iddiaya göre orman kenarındaki ev sahibinin mangalından çıkan yangın rüzgar nedeni ile kontrol altına alınmazken, yangınla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, “Çok geniş bir alanda yangın devam ediyor. Rüzgar nedeni ile yangını kontrol altına alamıyoruz’’ dedi
Saat 15.00 sıralarında Yeni Orhanlı köyünde orman kenarında evi olan bir kişi, iddiaya göre mangal yaktı. Mangaldan otluk arazide yangın çıktı. Söndürülemeyen yangın, büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, Menderes ilçesinin Deli Ömerli köyü, Küner köyü, Tahtalı Barajı ve Gümüldür Mahallesi’ne doğru ilerlemeye devam ediyor. Yangın nedeniyle Menderes ilçesinin üzeri dumanla kaplanırken, havadan ve karadan süren müdahale devam ediyor.
Söndürme çalışmalarını yakından takip eden Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, “Yangını çıkaran 2 şahıs elimizde. Ama ne yapmışlarda yangın çıkarmışlar, adli makamların soruşturması sonucu belli olur. Şu an içinde durumumuz iyi değil. Şuanda çok geniş bir alanda ve özellikle bitkisel olarak çamların yoğun olduğu bir bölgede yangın devam ediyor. Devletimiz bütün imkanlarıyla, bölgesel kuruluşlarımız, sayın Valizimin emir ve talimatlarıyla olaya müdahale ediyoruz. En büyük dileğimiz daha fazla bir alana yayılmadan ve rüzgarın da etkisini kaybetmesi ile yangını söndüreceğiz. Çok geniş bir alanda bütün hızıyla yangın devam ediyor. Çok etkili bir rüzgar var. Bir türlü ateşin önüne geçemiyoruz. Arkadaşlarımız canla başla mücadele ediyor. 3 tane amfibi uçak, 10 helikopter ve yerden 40’a yakın arazöz, belediyelerin itfaiyeleri ve iş makinaları yangına müdahale ediyor’’ dedi.
(İHA)