Trabzon’un Çarşı Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 400 yıllık tarihi Bedesten Çarşı’sında önceki gece geç saatlerde yangın çıktı. İlk belirlemelere göre elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında tarihi çarşıda büyük maddi zarar meydana gelirken, zararın 1 milyon TL'yi bulduğu öğrenildi.

Yangın sonucu çarşıda bulunan toplam 15 dükkandan 8'inde maddi zarar oluştuğunu belirten yangından zarar gören dükkan sahiplerinden Hüseyin Uzun, devletin kendilerine sahip çıkmasını isterken mağdur olduklarını söyledi. Çarşının bir an önce restore edilmesi gerektiğini kaydeden Uzun, “Yangın önceki gece han kapalıyken çıkmış. İtfaiyeden bize verilen bilgiye göre yangın elektrik tesisatından başladığı söylendi. Burası 2001'de restore edilerek hizmet vermeye başladı. En son 1 ay önce ortak alanın elektrik tesisatı değiştirildi. 4 ay önce de İl Özel İdaresi'nden Vakıflar Genel Müdürlüğü burasını devraldı. Mağduruz zararımız çok. Bir an önce burasının restore edilmesi bizim işimize başlamamız gerekir. Afet kapsamı mı olur, bir şekilde destek olunması lazım. Bu esnaf başka türlü ayağa kalkamaz. Zaten çoğu esnafımız kirasını bile ödeyemiyordu" dedi.

Diğer dükkan sahipleri ise yangından dolayı büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirtirlerken, devletin kendilerine destek çıkmasını istedi.

GÜMRÜKÇÜOĞLU'NDAN BEDESTEN ÇARŞISI ESNAFINA "GEÇMİŞ OLSUN" ZİYARETİ

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarihi Bedesten Çarşısı’nda çıkan yangında işyerleri zarar gören esnafa "Geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.

Bedesten Çarşısı’na giderek incelemeler bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, yangın sonucu işyerlerinde meydana gelen maddi zararlar hakkından esnaftan bilgi aldı. Gümrükçüoğlu, esnafın mağduriyetinin en kısa zamanda giderilmesi için gerekli girişimlerin yapılacağını ifade etti. Gümrükçüoğlu "Trabzon'umuzun bu tarih ve kültür mirası çarşısında çıkan yangın hepimizi derinden üzmüştür. Tesellimiz odur ki çıkan yangında herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Tabi çok sayıda işyeri burada zarar gördü ve kullanılmaz hale geldi. Çarşı esnafımızın uğradığı zararın karşılanması, mağduriyetinin giderilmesi, gerekli onarım ve tadilatın biran öne yapışması adına gerek Vakıflar Bölge Müdürlüğü, gerek Valilik gerekse Afet İşleri Müdürlüğü ile derhal irtibata geçerek gerekli adımların atılmasını isteyeceğiz. Trabzon Belediye Başkanı olarak esnafımızın yanında olarak işlerinin takipçisi olacağız. Zarar ziyan tespitinin ardından çarşı esnafımızın talebi doğrultusunda Belediye temizlik ekiplerimizce derhal yangının izlerinin silinmesi için gerekli temizlik çalışmalarını yapacağız" diye konuştu.