Kocaeli’nin Derince ilçesinde bir evde çıkan yangında, alevlerin arasında kalarak yaşamını yitiren 18 aylık Sedanur Şamlı’nın cenazesi toprağa verildi.

Derince Yenikent Mahallesi Yaman Sokağında bir evin birinci katında çıkan yangında yaşamını yitiren Sedanur Şamlı, son yolcuğuna uğurlandı. Söz konusu adreste kiracı olarak ikamet eden Faruk ile Sibel Şamlı çiftinin evinde babanın işte olduğu sırada, anne ile iki kızı Elanur ve Sedanur Şamlı bulunuyordu. Anne Sibel Şamlı, 4 yaşındaki Elanur ile 18 aylık Sedanur’u evde bırakarak çöp dökmek için evden çıktı.

İddialara göre, Elanur annesi çıktıktan sonra çakmakla oynamaya başladı. Bu sırada evin yatak odasında yangın çıktı. Alevleri gören Elanur cama çıkarak “yanıyoruz” diye bağırdı. Kızının çığlık seslerini duyan anne çöpleri yere atarak eve döndü. Kapıyı açtığında bir patlama meydana geldi. Patlamanın yatak odasında bulunan televizyondan olduğu belirlendi. Bir anda yatak odasını alevler sarınca Elanur kardeşini bırakarak evden kaçtı.

Eve girerek kızını kurtarmak isteyen anne Sibel Şamlı da alevlere yenik düştü. Kızına ulaşamayan anne dumandan etkilenerek fenalaştı. Yüzünde yanık oluşan anne çevredekilerin yardımları ile çağırılan sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Derince Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Kızı Elanur Şamlı ise Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

18 aylık Sedanur Şamlı da tüm çabalara rağmen alevlerin arasında kalarak yaşamını yitirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşlerinde işçi olan Faruk Şamlı çalıştığı sırada çıkan yangının haberini alması üzerine eve geldi. Evinin yandığını ve kızının hayatını kaybettiğini öğrenen baba şoka girdi. Ne olduğunu anlamaya çalışan Faruk Şamlı, çevredekilerin yardımı ile sakinleştirilmeye çalışıldı.

Hayatını kaybeden Sedanur Şamlı, otopsi yapılmak üzere Derince Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı. İşlemleri biten Sedanur Şamlı’nın cansız bedeni dün ailesine teslim edildi.

Derince İmamı Azam Camii’nde Faruk Şamlı’nın üyesi olduğu Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy ve iş arkadaşları ile yakınlarının katıldığı cenaze namazı kılındı. Henüz 18 aylık olan Sedanur, Derbent Acısu Mezarlığına defnedildi. Cenaze namazı öncesi baba Faruk Şamlı metanetini korurken anne Sibel Şamlı yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durdu.