Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Cevat Sayılı Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nde ders işlendiği esnada fırtına sebebiyle tavan çöktü. Tavanın altında kalan 1 öğretim görevlisi, 3 öğrenci yaralandı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ne bağlı Cevat Sayılı Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 309 nolu sınıfta ders işlendiği esnada fırtına sebebiyle tavan çöktü. Tavanın altında kalan 1 öğretim görevlisi, 3 öğrenci yaralandı. Yaralıların durumlarının iyi olduğunu belirten MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, “Bugün öğle saatlerinde, kampüste çok şiddetli bir fırtına ortaya çıktı. Havanın birden kapanmasıyla çok hızlı gelişti. Şehirde de hissedilmiş ama biz yüksekte olduğumuz için daha sert hissedildi. Ben kendi bulunduğum makam odamda da bir deprem olduğunu düşündük öncelikle bütün binalar bildiğim kadarıyla bir sarsıntı geçirdi. Sağlık Bilimleri Fakültemizde de bir derslikte şiddetli rüzgarın etkisiyle, hava çok güzeldi, hiçbir sıkıntı yoktu. Pençeler açıkmış, açık olan penceren şiddetli rüzgar bir anda girip sınıfta bir havale oluşturmuş, alçı tavan topyekun aşağıya düşmüş. Bütün metallerini sökmüş, ben yerinde gittim kendim inceledim” dedi.

Yaralananların Sağlık Durumu İyi
Olayda yaralanan Öğretim Görevlisi 38 yaşındaki Hacer Orhun Kavak, Elif Esra Ülkü (19), Sümeyye Yurdusev (20), Duygu Uyar (20) ve Havva Kızılhan’ın (19) sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Rektör Korkmaz, “Şu anki en büyük rahatlığımız, öğrencilerimizin başına çok ciddi bir şeyin gelmemiş olmasıdır. Ders esnasında meydana gelen bir olay, 4 tane öğrencimizde hafif yaralanmalar var, 1 tane hocamızda hafif yaralanma var. Onlarla ilgili gerekli sağlık kontrolleri yapıldı. Sonucunun böyle olması en azından bizi bira rahatlattı, önce başta biraz endişe duymuştuk, öğrencilerimiz açısından endişe edilecek bir durum yok” diye konuştu.

“İncelemeler devam edecek”
MAKÜ Cevat Sayılı Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 1 yıllık bir bina olduğunu ve yapıyla ilgili teknik incelemelerin devam ettiğini vurgulayan Rektörü Korkmaz, “Kolluk kuvvetlerimiz de geldiler gerekli incelemeleri yaptılar, yapıyla ilgili herhangi bir sıkıntı var mı yok mu diye varsa o binanın tamamına bakarız ama bizdeki kanaat yapıyla ilgili bir sıkıntının olmadığı şeklindedir. Teknik bir konu bu, söylediğim burada yanlış bir noktaya gitsin de istemem. İncelemeler devam edecek. Yeni bir bina, daha bir yıllık bir bina, çok yeni faaliyete geçti daha birinci yılında, bir yapı sıkıntısı var mı, bilmiyoruz. Hayırsever kanalıyla yapılan bir binaydı, ilk incelemelerini biz yapmıştık ama dediğim gibi buradaki şehirde de bizim yaptığımız görüşmelerde şiddetli bir fırtınanın olduğu, içeride hava sirkülasyonu ile ortaya çıkan bir durum, konu undan ibarettir” ifadelerini kullandı.
(İHA)