Kartal’da çalıntı araçla kaçmaya çalışan zanlı, 4 araca çarptıktan sonra yakalandı. Yaralı zanlı, hastaneye elleri kelepçelenerek getirildi.
Olay, saat 13.30 sıralarında Esentepe Mahallesi Goncagül Sokak üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Avrupa yakasında çalınan 35 TFN 17 plakalı otomobilin GPS cihazından sinyal geldiğini fark eden araç sahibi polise haber verdi. Aracın Esentepe Mahallesi’nde olduğunu tespit eden polis harekete geçti. Mahalleye gelen polis, aracın peşine düştü. Ekipleri fark eden zanlı Kadir S. ise kaçmaya başladı. Polis ve zanlı arasında başlayan kovalamaca Goncagül Sokak girişinde bulunan pazar yerinde sona erdi. Pazarın kurulu olduğu sokağa girerek kaçmaya çalışan zanlı park halindeki 4 araca çarptı. Polis, kaçmayı sürdüren zanlının önüne aracı kırıp kaza yaptırdıktan sonra kıskıvrak yakaladı. Kaza sırasında yaralanan zanlı elleri kelepçelenerek ambulansla hastaneye sevk edildi.
Olay sırasında kaza yapan ekip otosundaki bir polis memuru da hafif şekilde yaralandı. Olayı gören bir vatandaş, “Caddeden son sürat geri geldi. Burada sıkışınca da kaza yaptı. Eğer pazara dalsaydı insanları öldürebilirdi. Kaçış yolu olmadığı için burada sıkıştı” dedi. Çalıntı olduğu belirlenen otomobil üzerinde polisin incelemeleri sürüyor.
(İHA)