Adana’da bir aracın çarptığı otomobil, kontrolden çıkarak oto yedek parçalarının satıldığı iş yerine girdi. Kazayı görerek yardıma koşan vatandaşlar, LPG’li aracın patlayacağını sanınca, koşarak olay yerinden kaçtı.

Edinilen bilgiye göre kaza, merkez Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Aziret Batmanlı (29) yönetimindeki 01DU 327 plakalı otomobile, sürücüsü belirlenemeyen 01 AB 660 plakalı kamyonet yan tarafından çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil, kontrolü kaybederek sol tarafında bulunan İlker Mumoğulları'na ait oto yedek parçası satan iş yerine girdi. Kazayı gören esnaf, yardım için aracın girdiği iş yerine koştu. LPG’li olduğu öğrenilen araçtan basınçlı ses çıkması üzerine paniğe kapılan esnaf, koşarak kaçmaya başladı.

Kazaya karışan otomobilin sürücüsü ise aracını hızla olay yerinden uzaklaştırınca, kazanın yaşandığı bölgede kimse kalmadı. Ancak patlamanın yaşanmaması üzerine aracın yanına giden bir vatandaş, basınçlı sesin kırılan su borusundan çıktığını fark edince, çevredekiler rahat bir nefes aldı. Kazada, şans eseri yaralanan olmadı.

İşyeri sahibi İlker Mumoğulları, olaydan bir dakika önce kazanın gerçekleştiği yerde oturduğunu belirterek, “İçeri girmemle birlikte bir araç dükkanın içerisine girdi. Hem dükkanıma, hem de aracıma zarar verdi. Sanayinin içinde bu kadar hız yapılmaz” dedi.

Site esnafından Mutlu Boyacı da, aracın kendi dükkanının önündeki dondurma dolabına çarparak yan taraftaki işyerine girdiğini anlatırken, “Burada sürekli kaza oluyor. Buna artık bir şekilde önlem alınmasını istiyoruz. Bu sefer şans eseri benim işyerime girmedi” diye konuştu.