İzmir'in Buca ilçesinde bir lisede müzik öğretmenliği yapan N.Y., özel çello dersi verdiği S.E. ve G.E. isimli iki öğrenciye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu bulunan müvekkilinin haksız yere cezalandırıldığını belirten avukat, kararı bozmak için 8 ay önce Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay 11. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği cezayı 8 ay gibi kısa sürede onadı. Umudunu Yargıtay'a bağlayan öğretmen, cezasını çekene kadar cezaevinde kalacak.

İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, bir lisede müzik öğretmenliğinin yanı sıra özel çello dersleri veren N.Y., iki veli tarafından sapıklıkla suçlandı. Veliler, kızları S.E. ve G.E.'ye tacizde bulunduğunu iddia ettikleri öğretmen hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından hakkında dava açılan çello öğretmeni N.Y., yaptığı savunmada, "Çello çalan bir kişinin ders öncesi omuz ve sırt bölgesi masajla yumuşatılır. Çünkü bu yapılmadığı zaman, omuz bölgelerinde ağrı ve tutulmalar yaşanabilir. Bu bir zorunluluktur. Ben öğrencilere taciz anlamında değil, omuzlarını yumuşatma adına masaj yaptım. Kimseye tacizde bulunmadım" dedi.

Tutuklu bulunan öğretmenin masajın bir zorunluluk olduğunu ve bundan dolayı masaj yaptığını söylemesi üzerine mahkeme, Güzel Sanatlar Fakültesi'ne gönderdiği yazıda, çello dersi verilen bir öğrencinin omuz bölgesine masaj zorunluluğu olup olmadığını sordu. Güzel Sanatlar Fakültesi'nden gelen cevap yazısında, çello dersi alan bir öğrenciye masaj yapılması zorunluluğu olmadığı belirtildi.

YARGITAY 15 YIL CEZAYI ONADI

Yapılan son duruşmada çello öğretmeni N.Y., "Bana iftira atıyorlar. Kimseye tacizde bulunmadım. Müzik aleti çellonun çalınmadan önce yapılması gereken masajı yaptım. Bu sapıklık değildir. Suçsuzum ve tahliyemi istiyorum" dedi. Öğrenci velileri, kızlarına tacizde bulunan müzik öğretmeninden şikayetçi olduklarını söyledi. Mahkeme heyeti, öğretmene 15 yıl hapis cezası verdi. Cezayı haksızlık olarak nitelendiren tutuklu öğretmen, kararı bozmak için avukatı aracılığı ile 8 ay önce Yargıtay'a başvurdu. İtirazı değerlendiren Yargıtay 11.Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını 8 ay gibi kısa bir sürede onadı. Tacizci öğretmenin Yargıtay umudu da boşa çıktı.