Adana’da 2 yıl önce eşini sevgilisine öldürttüğü suçlamasıyla 18 yıl hapis cezasına çarptırılan kadın, cezayı az bulan Yargıtay’ın kararı bozması üzerine yeniden yargılandı ve bu kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çarptırıldı.
Olay, Yüreğir ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde 23 Temmuz 2012’de meydana geldi. İddiaya göre, 2 çocuk annesi Nevin M. (45), muska yazıp büyü bozduğu ileri sürülen Mustafa G. (59) ile tanışarak arkadaş olduktan sonra gönül ilişkisi yaşamaya başladı. Nevin M. ile Mustafa G., daha sonra İbrahim M.’yi (49) bıçaklayarak öldürdü.
Olayın ardından tutuklanan sanıklar hakkında, ’yakın akrabayı öldürme ve tasarlayarak öldürme’ suçundan dava açıldı. Yargılanmaları Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan sanıklar, suçlamayı reddetti. Nevin M.’yi suçlayan Mustafa G., "Biz İbrahim’le mutfakta oturuyorduk. Nevin geldi. Bana kaş, göz etti. Beni tahrik etmeye çalışıyor diye düşündüm. Sonra İbrahim, ’Yandım Allah’ım. Nevin beni neden vurdun?’ dedi. Ben sonrasını hatırlamıyorum. Sadece ilk bıçağı vurduğunu, sonra bıçağı benim elime verip, kapıyı gösterdiğini hatırlıyorum. Ben vurmuş da olabilirim. Ben öldürmedim. Bıçağı Nevin vurdu. Amacı kocasının parasını almaktı. Alıp yakınlarına dağıtacaktı. Bana ’Sen üstlen, sana bakarım. Avukat da tutarım’ dedi" şeklinde ifade verdi.
Yıllar önce kendi eşini de öldüren Mustafa G.’nin yalan söylediğini ileri süren sanık Nevin M. ise “Mustafa G. dua okuduktan sonra bana ilaç vermiş. Bayılınca benimle cinsel ilişkiye girmiş. Sonra da tehditlerde bulunarak devam ettirdi. Kurtulmak için adresimizi değiştirdik. Ancak yine evimizi bularak, gelmeye devam etti. Fare zehri getirerek kocamı öldürmemi istedi. Ben de Ramazan ayında günah olur diyerek kabul etmedim. Cinayet günü kocamla birlikte mutfakta oturuyorlardı. Ben çay koyup, çocukların bulunduğu odaya geçtim. Bir süre sonra kocamın çığlığını duyduk. Oğlum koştu. Sonra kızımla birlikte biz de peşinden koşup, mutfağa geçtik. Kocam kollarımda öldü” dedi.
Mahkeme heyeti, Mustafa G.’yi ’tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, Nevin M.’ye de ’cinayete yardım’ suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Sanık avukatlarının itirazı üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı sanıklardan Mustafa G. yönünden onadı, Nevin M. yönünden bozdu. Yargıtay’ın bozma kararının ardından Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı Nevin M. yönünden yeniden ele aldı. Yapılan duruşmada suçlamayı kabul etmeyen Nevin M.’ye mahkeme heyeti, bu sefer ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.
(İHA)