Erzurum’da öz kızı Ö.B.’ye 2007 yılında içki içirip cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi tarafından baba S.B.’ye verilen 18 yıl hapis cezası, Yargıtay 14. Ceza Dairesi tarafından onandı. 57 yaşındaki baba hakkında yakalama kararı bulunuyor.

İddiaya göre, 2007 Mart ayında anne R.B.’nin evde bulunmadığı sırada S.B., o dönem 16 yaşında olan kızı Ö.B.’ye içki içirdi. Sarhoş olmasından faydalanan baba, kızına cinsel istismarda bulundu. Aradan bir yıl geçtikten sonra tekrar babasının cinsel istismarına uğrayan genç kız, polis merkezine giderek babasından şikayetçi oldu. Gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan S.B., 27 Şubat 2008’de tutuklanarak cezaevine kondu.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, genç kız verdiği ifadesinde,"Alkol içirdikten sonra olanları hayal meyal hatırlıyorum. Sabahleyin erken kaktığımda çıplak olduğumu fark ettim. İlk tecavüzden bir yıl sonra nikahsız olarak yaşadığım M.P.’den ayrılarak babamın evine geri döndüm. Babam cinsel ilişkide bulunmamız için bana baskı yapıyordu. Annem Ankara’ya gittiğinde babamla yalnız kalmamak için ablamın yanına gittim. Babam arayarak ’evde yiyecek bir şey yok’ diyerek eve çağırdı. Ablam, yeğenimle birlikte eve gitmemi söyledi. Eve geldiğimde babam yine cinsel tacizde bulundu. Polise giderek babamdan şikayetçi oldum” dedi.

Erzurum 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’çocuğun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel istismarı’ suçundan tutuklu yargılanan baba S.B., karar öncesi yapılan celsede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Mahkeme, baba S.B.’yi 28 Eylül 2011’de yapılan karar duruşmasında 30 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi, geçen 11 Haziran günü verdiği kararda, ifadelerde eksiklikler olduğu gerekçesiyle 30 yıl cezayı çok bularak kararı bozup yeniden yapılan yargılama ile 18 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Yargıtay 14. Ceza Dairesi S.B.’ye verilen 18 yıl hapis cezası hükmünün onamasına karar verdi.

Baba S.B. hakkında verilen 18 yıl hapis cezası hükmü ile birlikte yakalama kararı bulunuyor.