İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir’de yılın ilk dokuz aylık bölümünde yasa dışı trol avcılığı yapan 65 kişi yakalandı. Trol avcılarına toplam 377 bin TL para cezası kesildi.
Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı yasa dışı trol avcılığıyla mücadeleyi hızlandırdı. 1 Ocak- 1 Ekim 2014 tarihleri arasında Alo 158 ihbar hattı vasıtasıyla 69 yasa dışı trol avcılığı ihbarı alındı. Bu ihbarlar sonucu 65 kişiye 377 bin 183 lira idari para cezası kesildi.

ŞEBEKE TROLÜ
Trol ağları, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu’na göre 12 metre ve daha büyük uzunluktaki gemilerde kullanılmak zorunda. Trol avcılığına izin verilmemiş deniz araçları ile yapılan trol avcılığına ise ‘Şebeke trolü’ deniliyor. 2014 yılında, şebeke yöntemi ile yasa dışı trol avcılığının İzmir Körfezi’nde özellikle Çamaltı Tuzlası ve Güzelbahçe bölgelerinde yoğunlaştığı tespit edildi. İzmir Körfezi’nde tespit edilen tekne sahibi 34 kişiye toplam 204 bin 527 TL idari para cezası uygulandı. Ağ göz açıklığı veya yasak bölgelerde avcılık gibi en ufak sapmalarında bile deniz dibindeki yaşamı tahrip gücü çok yüksek olan trol avcılığına yönelik denetimlere yoğun bir şekilde devam edildiği bildirildi.
(İHA)