Konya’da cezaevine kocasını ziyarete 11 yaşındaki oğluyla giden kadın, koruma kararı aldırttığı yasak aşkı tarafından vurularak öldürüldü. Kaçan katil, polisin 1 saat süren takibi sonucu en son sıkıştırıldığı yerde İl Emniyet müdürünün yönettiği ve Özel Harekat polisinin katıldığı operasyonla yakalandı.

Olay, bugün saat: 11. 00 sıralarında merkez Karatay ilçesinde bulunan E Tipi Kapalı Cezaevinin önünde meydana geldi. İddiaya göre, 11 yaşındaki oğlu F.Y. ile cezaevinde kocasını ziyarete gelen Yadiğar Taşdelenoğlu, yasak aşk yaşadığı ve 10 gün önce koruma kararı aldırttığı evli ve 1 çocuk babası Hüseyin T. tarafından cezaevi önünde vuruldu.6 kurşunla yaralanan kadın kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahaleler rağmen kurtarılamadı.

OĞLUNUN GÖZÜ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaparken olayı baştan sona gören 11 yaşındaki F.Y. göz yaşlarını tutamadı. Annem diyerek ağlayan küçük çocuğu ise polis ekipleri aldı. Görgü tanıkları katilin silahını çekerek peş peşe 5- 6 el ateş ettiğini ve kadının kaçarak yere yığıldığını söyledi. Olay yerinde kadının terlikleriyle, hırkası kaldı.

NEFESLERİ KESEN OPERASYONLA YAKALANDI

Yasak aşk yaşadığı kadını vurup, içinde eşi ve 1 çocuğunun olduğu 42 FN 373 plakalı otomobille kaçan şüpheliyi ise polis takibe aldı. Yaklaşık 1 saat süren takip sırasında cinayet şüphelisi 2 defa araçlarla yol kapatılarak durduruldu. Şüpheli her seferinde başına silah dayayarak intihar edeceğini söyleyerek araçla kaçtı. Yolda karısı ve çocuğunu bırakan şüpheli son olarak merkez Meram İlçesi Kozağaç Caddesi Hatıp Caddesi yanında tali bir yolda polis ekipleri tarafından kıstırıldı. Yolu kesilen şüpheli, ağaca çarparak durdu ve başına silah dayayarak araçtan indi. Özel Harekat polisleri ile çelik yelek giyen Konya Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı birimlerdeki polisler başına silah dayayan şüpheliyi etkisiz hale getirerek yakaladı.

AŞKIM İÇİN VURDUM

Yakalanan şüpheli ekip otosuna götürülürken “aşkım için vurdum” demesi dikkat çekti. Şüpheli Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü.

Operasyonu baştan sona Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal yönetti. Operasyon sonrası açıklama yapan Emniyet Müdürü Namal, “ Cezaevi önünde bir şahıs, bir hanımı vurdu. Vefat ettiği bilgisi geldi. Bunun üzerine ekiplerimiz eşkal ve araç üzerinde takibe başladı. Bu noktaya kadar gelindi. Şahıs birkaç sefer silahı kendi başına dayayarak memurları tehdit etti. Şu aşamada arkadaşlarımız şahsı sağ salim aldı. Gerekli tahkikata başladık” dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.