Diyarbakır’da 6-7 Ekim olaylarında Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesiyle ilgili yapılan ikinci operasyonda gözaltına altına alınan 17’ kişiden 10’u, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 7 kişinin emniyetteki sorgulamalarına devam ediliyor.
Diyarbakır’da IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto eylemleri sırasında çıkan olaylarda, kurban eti dağıtan 4 kişinin öldürülmesi olayına karışanlara yönelik, geçtiğimiz gün ikinci operasyon düzenlendi. Polis ekipleri, düzenlenen operasyonda, olaylara karıştıkları iddiasıyla 17 kişiyi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 3’ü çocuk 10 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
7 kişinin emniyetteki sorgusuna devam ediliyor.

AİLELER TEKRAR ADLİYE ÖNÜNDE
6-7 Ekim olaylarında kurban eti dağıtırken öldürülen Yasin Börü ve 3 arkadaşının yakınları, gözaltına alınanların mahkemeye çıkarılacağını duymasının ardından adliye önüne geldi. Yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, adliyeye giriş ve çıkışlardaki kontrollerini arttırdı.
Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesiyle ilgili olarak yapılan ilk operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, 10 kişi ise serbest bırakılmıştı.
(İHA)