Konya’da sabah kahvaltısı yaptıkları sırada çaydanlıklarını sıcak tutmak için yaktıkları tüplü mangalın sönmesi sonucu sızan gazdan zehirlenen yaşlı çift, yerde kurdukları kahvaltı sofrasının başında hayatını kaybetti.

Olay, merkez Meram ilçesi Havzan Mahallesi Muhsinzade Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, apartmanın 3. katında oturan Nail (81) ve eşi Melahat Bıyık’tan (75) uzun süre haber alamayan yakınları, komşularını arayarak yardım istedi. Komşularından da olumsuz cevap alan yaşlı çiftin yakınları, eve gelerek kendilerinde bulunan anahtarla içeriye girdi. Yaşlı çift, oturma odasında yere kurdukları kahvaltı sofrasının başında oldukları yere yığılmış halde hareketsiz bir şekilde bulundu. Bunun üzerine Bıyık çiftinin yakınları, ambulansa ve polise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaşlı çiftin hayatlarını kaybettiği belirledi.

Polis ekiplerinin evde yaptığı incelemede, yaşlı çiftin sabah kahvaltısı sırasında çaydanlıklarını sıcak tutmak için piknik tüpüne bağlı mangalın söndükten sonra sızdırdığı gazdan zehirlendikleri öne sürüldü. Nail ve eşi Melahat Bıyık’ın cesedi, savcının incelemelerinin ardından otopsi için Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yaşlı çiftin akrabası Nurettin Taze (43), olay yerine geldiğinde kapı aralığından içeriye baktığını belirterek, “Odada tüplü mangal gördüm. Büyük bir ihtimalle ondan dolayı bir zehirlenme var. Normalde ev kombili, soba tehlikesi yok” dedi.

Mahallenin bakkalı Ahmet Çakır (38) ise, Nail Bıyık'ın sabah 07.30-08.00 sıralarında kendisinden ekmek aldığını ve çok üşüdüğünü söylediğini ifade etti. Yaşlı çiftin torunun eşi olan Mehmet Tazecan (39) da, eşiyle birlikte eve girdiğini ifade ederek, “Kahvaltıda tüpü açmışlar. Tüp sönmüş muhtemelen. Söndükten sonra da zehirlenme gibi görünüyor. Çünkü yoğun bir gaz kokusu vardı içeride. Zaten ağızlarından ve burunlarından kan gelmiş. Hiçbir yere dokunmadık, ambulans ve polis çağırdık. Karşılıklı kahvaltı yaparken oturdukları yerde ölmüşler. Piknik tüpüne mangal yapılan alet takılıydı. O da sönmüş galiba, çünkü hala vanası açıktı. Gaz çıkışı vardı, çok kötü. Sağlık görevlileri direkt pencereleri açtı” şeklinde konuştu.

3 çocuk sahibi olan Bıyık çiftinin asıl ölüm sebebinin yapılacak otopsiden sonra netlik kazanacağı belirtildi.